Sreda, 20. marec 2019, 14:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.01.2015

Vremenska napoved - 30. januar 2015

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2015 > januar > 30. 1. 2015
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 30. januar 2015.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.1.2015Popoldne bo oblačno s padavinami. Dež bo povsod v notranjosti Slovenije od severa prešel v sneg, deževalo bo le še po nižinah Primorske. Zapihal bo severnik, zvečer na Primorskem rahla do zmerna burja. Temperature bodo od -1 do 3, ob morju približno 8 stopinj Celzija.
Zvečer bo sneženje povsod ponehalo, preko noči se bo delno ranebo zjasnilo.
Jutri bo deloma jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer lahko zlasti v južnih in zahodnih krajih nastane kakšna ploha. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do -9, na Primorskem približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem približno 9 stopinj Celzija.

V noči iz sobote na nedeljo se bo od juga ponovno nebo pooblačilo. V nedeljo bo oblačno, v večjem delu države bo snežilo, le ob morju deževalo. Na Primorskem bo pihala rahla burja.
V noči iz nedelje na ponedeljek bo sneženje ponehalo. V ponedeljek bo pretežno jasno in po kotlinah zjutraj megleno.


Sosednje pokrajine
Oblačno bo s padavinami. Na območju Alp bo snežilo, ob Jadranu in v začetku tudi v notranjosti Hrvaške pa bo deževalo. Proti večeru bo tudi na severnem delu države Hrvaške dež prešel v sneg. Zapihal bo severnik. Jutri se bo prehodno delno ranebo zjasnilo.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z močnim sneženjem. Povečala se bo nevarnost snežnih plazov. Zjutraj bo še pihal zmeren južni veter, popoldne pa bo zapihal okrepljen severnik, ki bo gradil zamete. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -3 do -6, na višini 2500 metrov pa od -9 do -13 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Spet bo zapihal šibak do zmeren zahodnik. Nevarnost plazov bo še vedno velika. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -12 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 30. januar:
30.01.1989
Z izjemo Skandinavije in Rusije se je nad Evropo raztezalo območje izrazito visokega zračnega tlaka. Dopoldne je tlak, preračunan na morski nivo, v Sloveniji dosegel najvišjo vrednost: v Ljubljani in Novem mestu 1047 hPa, na Letališču Maribor in v Murski Soboti 1046 hPa, v Novi Gorici 1040 hPa in v Portorožu 1039 hPa.

30.01.1992
Popoldne je bilo predvsem v dolini Soče ob burji za mesec januar zelo toplo. V Novi Gorici se je živo srebro povzpelo do 19,0 stopinj C in v Bovcu do 17,0 stopinj C.

slovreme.net
Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cape Otway