Nedelja, 16. december 2018, 00:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
05.12.2017

Vremenska napoved - 5. december 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 5. december 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.12.2017Popoldne bo pretežno jasno, le na severovzhodu bo občasno še nekaj oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 5, na Primorskem od 6 do 10 °C.
Jutri bo precej jasno. Na Primorskem se bo začela pojavljati nizka oblačnost, najprej ob morju. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo zjutraj in deloma dopoldne megla, ki se bo lahko ponekod zadržala tudi dlje. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -1, ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature v kotlinah z dolgotrajnejšo meglo približno 0, drugje od 4 do 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek se bo v zahodni in osrednji Sloveniji nebo pooblačilo, na severnem delu države in vzhodu pa bo še deloma jasno, po nižinah severovzhodne Slovenije bo v prvem delu dneva megla. Pihati bo začel jugozahodnik. Topleje bo. Proti večeru se bodo v višjih predelih na zahodnem delu države začele pojavljati rahle padavine.
V petek bo oblačno, padavine se bodo razširile nad osrednjo, proti večeru pa nad vso Slovenijo. Le na območju Julijskih Alp bo ponekod snežilo do dolin. Pihal bo jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. decembra 2017

V noči iz petka na soboto bo naše kraje prešla hladna fronta. Za njo nas bo od severozahoda preplavil hladen zrak, prehodno se bo k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka. V ponedeljek bo to slabelo in nad večjim delom Evrope se bo poglobilo obsežno ciklonsko območje, ki bo krojilo vreme v Evropi do sredine prihodnjega tedna.

V soboto dopoldne bodo padavine povsod ponehale. V nedeljo in v začetku ponedeljek bo brez padavin z mrzlimi jutri. V ponedeljek čez dan se bo od zahoda nebo pooblačilo, padavine bodo zajele večji del Slovenije. Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo do četrtka. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo pretežno jasno vreme.
Jutri bo precej jasno, le ponekod po nižinah bo megleno.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, v vzhodnem delu Savinskih Alp in na Pohorju občasno tudi pretežno oblačno. Pihal bo v glavnem zmeren severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. december:
05.12.1992
Zelo obilne padavine v zahodnem delu Slovenije, meja sneženja se je v noči na 6. mesec december z približno 2000 m spustila na približno 500 m nadmorske višine. Do jutra 6. decembra je v nekaterih krajih padlo preko 200 milimetrov padavin v 48 urah. Na padavinski postaji Lepena so namerili 282 milimetrov, v Bovcu 276 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 235 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 213 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 198 milimetrov in v Ilirski Bistrici 124 milimetrov padavin.

slovreme.net
Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Point Iroquois, MI