Ponedeljek, 21. maj 2018, 06:54
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.04.2017

Vremenska napoved - 20. april 2017

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2017 > april > 20. 4. 2017
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 20. april 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.4.2017Popoldne bo v zahodnih in osrednjih krajih precej jasno, proti vzhodu pa zmerno do pretežno oblačno. Še bo pihal severni do severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 11, na Primorskem do približno 15 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno, veter bo do jutra oslabel. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 1, ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: V četrtek bo v zgornjem Posočju, pod Karavankami in v severovzhodni Sloveniji pihal močan veter severnih smeri. Najmočnejši sunki bodo predvidoma med 70 in 90 km/h.
V soboto bo jasno s hladnim jutrom, popoldne se bo zmerno nebo pooblačilo. V noči iz sobote na nedeljo in v nedeljo zjutraj bo v notranjosti Slovenije prehodno rahlo deževalo. Čez dan bo v glavnem jasno, popoldne bodo še posamezne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. aprila 2017

V prihodnjem tednu bo nad zahodno Evropo nastala izrazita višinska dolina, nad zahodnim Sredozemljem bo sredi tedna nastalo ciklonsko območje in potem počasi potovalo prek osrednjega in severnega Sredozemlja. Nad nami bo prevladoval jugozahodni zračni tok.

V ponedeljek in torek bo na zahodnem delu države pretežno oblačno, občasno se bodo pojavljale manjše padavine. Drugje bo suho in v glavnem jasno, pihal bo jugozahodni veter. Topleje bo. Od srede do sobote bo večinoma oblačno in deževno vreme. Ob koncu tedna se bo ponovno nekoliko ohladilo.


Sosednje pokrajine
Danes bo vzhodno od Slovenije pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Pihal bo močan severni do severovzhodnik.
Jutri bo jasno, zjutraj bo zelo hladno.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju pretežno oblačno. Pihal bo močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -12 stopinj Celzija.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo v glavnem šibak, na vzhodnem delu države zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. april:
20.04.1908
Zlasti na Gorenjskem je deloma deževalo, deloma snežilo. Zjutraj so v Mojstrani izmerili 40 centimetrov, v Srednji vasi v Bohinju 33 centimetrov snega, v Tržiču 20 centimetrov in v Solčavi, v Zgornjesavinjski dolini, 17 centimetrov snega. Do jutra naslednjega dne je zapadlo še nekaj centimetrov snega.

20.04.1969
Jutro je bilo za sredino meseca aprila izjemno hladno. Na Kredarici so izmerili minus 16,7 stopinj C, v Babnem Polju minus 14,4 stopinj C, na Jezerskem minus 11,1 stopinj C, v Bovcu minus 5,2 stopinj C, v Velikih Dolencih na Goričkem minus 5,1 stopinj C in v Dragonji v Istri minus 2,7 stopinj C.

slovreme.net
Nepremicnina.eu | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | colored contacts | amazon