Ponedeljek, 21. maj 2018, 06:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.09.2017

Vremenska napoved - 11. september 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 11. september 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.9.2017Danes bo pretežno oblačno in deževno, vmes bodo ponekod tudi nevihte. Na Primorskem bo zapihala rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 22 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem oblačno s padavinami, ki jih bo več v zahodni polovici države. Zvečer bodo padavine postopno slabele. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Do ponedeljka zvečer še pričakujemo padavine s krajevnimi nalivi.
V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. V četrtek bo zapihal jugozahodni veter in na zahod prinesel nove oblake ter občasne padavine, na vzhodnem delu države bo večji del dneva jasno. Nova hladna fronta nas bo prešla v noči iz četrtka na petek.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. septembra 2017

V petek nas bo dosegla hladna vremenska fronta, potem bo nad Alpami nastalo ciklonsko območje. V začetku prihodnjega tedna bodo naši kraji na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad severnim Atlantikom.

V petek bo hladna fronta prinesla ohladitev in padavine. Zlasti v zahodni polovici države bo deževna tudi sobota. Verjetnost za padavine je povečana tudi v nedeljo in ponedeljek, potem se zmanjša. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem od 15 do 20 stopinj C .Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno in občasno deževno, največ suhega vremena bo v krajih vzhodno od nas. Jugo v Kvarnerju bo oslabel. Zlasti ob morju bodo nastale nevihte.
Jutri bo v glavnem oblačno s padavinami, ki jih bo več v krajih zahodno od nas. Zvečer bodo padavine postopno slabele. Ponekod bo zapihal severovzhodnik, v Kvarnerju v glavnem zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo pogostejše v Julijcih. Pihal bo okrepljen veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo nad približno 1800 m nadmorske višine. Pihal bo v glavnem šibak severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 11. september:
11.09.1953
Sredi pretekle noči je predvsem v jugozahodni Sloveniji nekaj ur zelo močno deževalo. Ob 7. uri zjutraj so na meteorološki postaji Novelo na Krasu izmerili 214 milimetrov, na Otlici 190 milimetrov, v Podkraju 168 milimetrov, na Rakitni pod Krimom 167 milimetrov in na Šmarni gori nad Ljubljano 148 milimetrov padavin v enem dnevu.

11.09.1972
Najzgodnejše uradno zabeleženo sneženje pod 500 m nadmorske višine v zadnjih desetletjih (Kotlje, Šmartno pri Slovenj Gradcu, Ravne na Koroškem).

slovreme.net
Nepremicnina.eu | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | colored contacts | amazon