Torek, 21. avgust 2018, 22:31
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.09.2017

Vremenska napoved - 12. september 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 12. september 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.9.2017Popoldne bo na Primorskem v glavnem brez padavin, oblaki se bodo trgali, pihala bo rahla burja. Drugje bo oblačno in deževno. Temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem približno 18 stopinj Celzija.
Preko noči bo dež povsod ponehal, do jutra se bo nebo zjasnilo, po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 9, na Primorskem približno 11 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo zapihal jugozahodnik, na severnem Primorskem in Notranjskem se bodo začeli nabirati oblaki. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo v vzhodni Sloveniji v glavnem jasno. Drugje bo spremenljivo, na Primorskem in Notranjskem pa pretežno oblačno, zlasti tam bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. V noči iz četrtka na petek se bo dež okrepil in razširil na vso Slovenijo. V petek čez dan bo dež oslabel in popoldne v večjem delu države prehodno ponehal.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. septembra 2017

V soboto in nedeljo bo pred vremensko fronto nad nami pihal močan jugozahodnik, s katerim bo pritekal precej vlažen zrak. Do ponedeljka bo fronta prešla Slovenijo, za njo se bo nad srednjo Evropo krepilo območje visokega zračnega tlaka, vendar bo v višinah nad Alpami v začetku še hladen in vlažen zrak.

V soboto in nedeljo bo v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno z občasnimi manjšimi padavinami. Drugje bo oblačno in deževno, v zahodni polovici države bodo padavine obilne. Ob morju bo pihal jugo. V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki bodo v torek pogostejše. V sredo in četrtek bo predvidoma jasno z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem od 15 do 20 stopinj C .Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno z občasnimi padavinami. Zvečer bodo padavine v krajih severno in zahodno od nas že ponehale. Ponekod bo zapihal severovzhodnik, v Kvarnerju v glavnem zmerna burja.
Jutri bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla. Popoldne se bo v alpskem svetu Furlanije - Julijske krajne oblačnost povečala.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo spuščala in bo sredi dneva in popoldne med 1800 in 2200 m nadmorske višine. V začetku bo pihal rahel veter vzhodnih smeri, čez dan se bo nekoliko okrepil severi veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 0 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku pretežno jasno. Čez dan se bodo v zahodnih Julijcih, južno od Bohinjskega grebena in v Notranjskih hribih začeli nabirati oblaki. Popoldne bo postopoma megleno tudi po pobočjih Kamniško - Savinjskih Alp in zahodnih Karavank. Zjutraj bo veter šibak, čez dan se bo krepil jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 12. september:
12.09.1927
Že drugi dan neobičajno obilno deževje v delu Gorenjske, severne in južne Slovenije. Do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih padlo približno 200 milimetrov padavin v 48 urah. V Bohinjski Bistrici so izmerili 232 milimetrov, v Leskovici nad Gorenjo vasjo 201 milimetrov, v Dražgošah nad Železniki 200 milimetrov, v Škofji Loki 190 milimetrov, v Kamniku 184 milimetrov, v Kočevski Reki 178 milimetrov, v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 158 milimetrov in v Žireh 156 milimetrov padavin.

12.09.1931
V zahodni Sloveniji je drugi dan močno deževalo. Do naslednjega dne ob 9. uri dopoldne je v 48 urah v Kneških Ravnah pod Voglom padlo 290 milimetrov, na Bukovem pri Cerknem 207 milimetrov, v Sv. Luciji (Mostu na Soči) 194 milimetrov in v Logu pod Mangartom 162 milimetrov padavin.

12.09.1998
Ob prehodu sredozemskega ciklona je bil po vsej Sloveniji popoldne in zvečer izmerjen za mesec september izjemno nizek zračni tlak. V Portorožu so izmerili 990 hPa, v Murski Soboti in Biljah pri Novi Gorici 991 hPa, v Novem mestu in na Letališču Brnik pa 992 hPa.

slovreme.net
Nepremicnina.eu | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | colored contacts | amazon