Nedelja, 24. junij 2018, 05:36
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.09.2017

Vremenska napoved - 13. september 2017

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 13. september 2017.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.9.2017Popoldne bo pretežno jasno, le na severnem Primorskem ter ponekod na Notranjskem se bodo začeli nabirati oblaki. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 23 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji v glavnem jasno. Drugje bo spremenljivo, na Primorskem in Notranjskem pa pretežno oblačno in zlasti tam bodo občasno rahle padavine, popoldne tudi kakšna nevihta. Proti večeru bo lahko nekaj padavin tudi ponekod na Gorenjskem. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 13, ob morju približno 16, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22, ob morju ter na vzhodem delu države od 23 do 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek se bo dež okrepil in razširil na vso Slovenijo. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. V petek dopoldne bo dež od severa prehodno ponehal, zvečer pa bo od jugozahoda ponovno začelo deževati. Ohladilo se bo. Burja na Primorskem bo postopno ponehala. V soboto bo oblačno. Zlasti v zahodni polovici države bo občasno deževalo, možne bodo tudi posamezne nevihte. Sredi dneva ali popoldne bo občasno deževalo tudi na vzhodem delu Slovenije. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. septembra 2017

V nedeljo bo naše kraje prešla vremenska fronta. V ponedeljek bo zračni tlak še razmeroma nizek, v višinah se bo nad nami zadrževala višinska dolina s hladnim zrakom, ki se bo umaknila proti vzhodu šele s četrtka na petek.

V nedeljo bo v začetku deževalo, popoldne pa se bo od zahoda prehodno ranebo zjasnilo. V ponedeljek dopoldne bo od zahoda dež ponovno zajel vso Slovenijo in do večera v glavnem ponehal. V torek, sredo in četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bodo ponekod možne rahle padavine. Dnevne temperature bodo pod 20 stopinjami.Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno, v alpskem svetu Furlanije - Julijske krajne pa se bo oblačnost povečala.
Jutri bo pretežno oblačno. Čez dan bo občasno deževalo v Gorskem Kotarju ter v višjih predelih Furlanije-julijske krajine, popoldne bo tudi kašna nevihta. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem delu Jadrana jugo.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno. Čez dan se bo v zahodnih Julijcih, južno od Bohinjskega grebena in v hribih na Notranjskem začeli nabirati oblaki. Popoldne bo postopoma megleno tudi ponekod po pobočjih Kamniško - Savinjskih Alp in zahodnih Karavank. Zjutraj bo veter šibak, čez dan se bo krepil zahodni veter do jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nekateri vrhovi bodo lahko občasno v oblakih. Drugje v slovenskih gorah bo v glavnem oblačno, vrhovi bodo v oblakih. Občasno bo rahlo deževalo v Julijskih Alpah in v hribih severne Primorske ter deloma Notranjske, popoldne tudi ponekod v Kamniško-Savinjskih Alpah in zahodnih ter osrednjih Karavankah. Pihal bo močan jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. september:
13.09.1997
V nekaterih krajih v zahodni Sloveniji je zvečer in sredi noči neobičajno močno deževalo. V Biljah pri Novi Gorici je v poltretji uri padlo izjemnih 165 milimetrov, na Lokvah na Trnovski planoti pa v šestih urah 124 milimetrov padavin. Na padavinski postaji Otlica nad Ajdovščino je 24-urna višina padavin znašala 201 milimetrov, v Šempasu pri Novi Gorici 190 milimetrov in v Hotedršici pri Logatcu ter Voglu v Julijskih Alpah 146 milimetrov.

slovreme.net
Nepremicnina.eu | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | colored contacts | amazon