Ponedeljek, 24. junij 2019, 16:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
08.01.2019

Vremenska napoved - 8. januar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 8. januar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.1.2019Danes bo pretežno oblačno. Občasno bodo manjše padavine, po nižinah deloma sneg, deloma rahel dež ali rosenje. Ponekod bo zapihal jugozahodnik, po neprevetrenih nižinah pa ni povsem izključena možnost poledice. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, ob morju do 8 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in v glavnem suho, le izjemoma lahko nastane kakšna kratkotrajna snežna ploha. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek se bo v zahodni Sloveniji delno zjasnilo, na vzhodnem delu države pa bo ponekod občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo zapihala rahla burja, ponekod v notranjosti pa severnik.
V petek kaže na suho vreme, največ sonca bo na Primorskem in v gorah.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. januarja 2019

Naši kraji bodo večji del obdobja na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, ki bo v nedeljo in ponedeljek prehodno oslabelo. Predvidoma ob koncu obdobja se bo smer višinskih vetrov nad Alpami začela iz severozahodne obračati na jugozahodno.

Večinoma bo v glavnem brez padavin in delno oblačno vreme s temperaturami dokaj primernimi letnemu času. Verjetnost za padavine se bo nekoliko povečala šele ob koncu obdobja.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, v Alpah in severno od njih bo občasno snežilo. Rahle padavine, deloma sneg, deloma dež, so prehodno možne tudi drugje.
Jutri bo na območju osrednjih in severnih Alp še snežilo, drugje bo spremenljivo oblačno in v glavnem suho.


Gorski svet
Danes bo oblačno in ponekod megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura -3, na 2500 pa približno -8 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastane lahko kakšna snežna ploha. V sredogorju bo veter šibak, v visokogorju pa bo pihal zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na 2500 pa približno -14 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. januar:
08.01.1984
Predvsem v delu jugozahodne in osrednje Sloveniji je čez dan začelo zmerno do močno snežiti, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih zapadlo preko pol metra snega. Na Pokojišču pri Vrhniki je v enem dnevu zapadlo 62 centimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo in Cerknici 60 centimetrov, v Želimljah 51 centimetrov, v Senožečah 44 centimetrov, v Kočevskih Poljanah 40 centimetrov in v Podsredi na Kozjanskem 35 centimetrov.

08.01.1985
Ponovno zelo mrzlo jutro v precejšnjem delu Slovenije, v veliko krajih je bila izmerjena najnižja temperatura po letu 1980. V Babnem Polju se je živo srebro spustilo do minus 33,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah je bilo minus 32,5 stopinj C, na Pragerskem minus 27,8 stopinj C, v Kočevju minus 27,6 stopinj C, v Blagušu v Slovenskih goricah minus 27,0 stopinj C, na Bizeljskem minus 26,5 stopinj C, na Vrhniki minus 24,4 stopinj C, v Lendavi minus 23,4 stopinj C, v Ljubljani minus 20,3 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici minus 15,6 stopinj C.

slovreme.net
Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Porto Alegre