Ponedeljek, 24. junij 2019, 15:31
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
09.01.2019

Vremenska napoved - 9. januar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 9. januar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.1.2019Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Primorskem do 8 °C.
Jutri se bo v zahodni Sloveniji delno zjasnilo, drugje bo pretežno oblačno. Na vzhodnem delu države bo ponekod občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo zapihala rahla burja, ponekod v notranjosti pa severnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -1, ob morju malo nad 0, v alpskih dolinah do -8, Najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo brez padavin, največ sonca bo v prvem delu dneva na Primorskem in v gorah, popoldne se bo povsod ranebo zjasnilo. V soboto bo v začetku pretežno oblačno, čez dan se bo delno ranebo zjasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. januarja 2019

Naši kraji bodo večji del obdobja na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, ki bo v nedeljo in ponedeljek prehodno oslabelo. Predvidoma naslednjo sredo se bo smer višinskih vetrov nad Alpami začela iz severozahodne obračati na jugozahodno. Ob koncu naslednjega tedna se poveča možnost za nastanek ciklona v Sredozemlju.
Od nedelje do srede bo večinoma precej jasno in predvsem v ponedeljek tudi vetrovno vreme. Jutranje temperature bodo v glavnem od -5 do 0, čez dan bodo najvišje temperature pa tudi nad 5 °C. Verjetnost za padavine se bo poveča od srede naprej. Zaradi otoplitve je po nižinah dež v začetku bolj verjeten.


Sosednje pokrajine
Na območju osrednjih in severnih Alp bo še snežilo, drugje bo spremenljivo oblačno s kakšno kratkotrajno snežno ploho.
Jutri se bo ob severnem delu Jadrana delno ranebo zjasnilo, zapihala bo rahla burja. Drugje bo še pretežno oblačno z občasnim rahlim sneženjem.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastane lahko kakšna snežna ploha. Najvišji vrhovi bodo občasno tudi v oblakih. V sredogorju bo veter šibak, v visokogorju pa bo pihal zmeren, zjutraj tudi močan severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na 2500 pa približno -13 °C.

Jutri bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah oblačno z rahlim sneženjem, drugje bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo v zahodnih Julijcih. Pihal bo zmeren, v visokogorju tudi močan, severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -7, na 2500 pa približno -15 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. januar:
09.01.1909
Močno sneženje v nekaterih krajih v notranjosti Slovenije je ponehalo. V Kranju so zjutraj naslednjega dne izmerili 72 centimetrov (48 ur prej 7 centimetrov), v Žireh 71 centimetrov (24 centimetrov), v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 52 centimetrov (9 centimetrov) in v Postojni 40 centimetrov (3 centimetrov) debelo snežno odejo.

09.01.1976
Ob izrazitem temperaturnem obratu in sončnem vremenu je bilo v nekaterih krajih v višjih legah neobičajno toplo. Na Planini pod Mirno goro (740 m) v Beli krajini se je ogrelo do 17,2 stopinj C, v Zgornjih Poljanah (1030 m) na Notranjskem so namerili 15,6 stopinj C, na Golteh (1415 m) 14,0 stopinj C, na Kumu (1218 m) 13,0 stopinj C in na Pleši na Nanosu (1258 m) 11,7 stopinj C.

slovreme.net
Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Rockport, TX