Petek, 27. november 2020, 06:36
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.10.2019

Vremenska napoved - 8. oktober 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 8. oktober 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.10.2019Popoldne bo precej jasno. Na vzhodnem delu države bo zapihal južni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 16, na Primorskem do 19 °C.
Jutri se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo, na vzhodnem delu države bo večji del dneva še jasno. Popoldne bo v višjih predelih na zahodnem delu države začelo rahlo deževati. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem in v prevetrenih delih vzhodne Slovenije od 9 do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, na severozahodu približno 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz srede na četrtek bodo padavine zajele vso Slovenijo, na južnem delu države bodo tudi nevihte. V četrtek bo pretežno oblačno, dež bo čez dan slabel in do večera, najkasneje na jugovzhodu, ponehal. Ponekod bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem rahla burja.
V petek bo precej jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Znova bo topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. oktobra 2019
Nad južno polovico celine in našimi kraji bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Prevladovali bodo zahodni vetrovi. S torka na sredo bi na nas lahko vplivala vremenska motnja.

Večinoma bo pretežno jasno vreme, nekoliko več oblačnosti bo občasno na zahodnem delu države, kjer lahko tudi rahlo dežuje. V notranjosti bodo jutra po nižinah meglena. Razmeroma toplo bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno. Vzhodno od Slovenije bo zapihal veter južnih smeri.
Jutri se bo v krajih zahodno od nas nebo pooblačilo, drugje bo še deloma jasno. Popoldne bo v višjih predelih Furlanije-Julijske krajine začelo rahlo deževati. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob Jadranu šibak do zmeren jugo.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, v prvem delu dneva bo ponekod v sredogorju še nekaj ostankov oblačnosti. Zapihal bo v glavnem šibak zahodni veter. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri dopoldne se bo postopno nebo pooblačilo v hribih na zahodnem delu države, popoldne se bodo tam začele pojavljati padavine. Proti vzhodu bo v začetku še jasno, popoldne pa se bo oblačnost povsod povečala. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. oktober:
8.10.1964
Predvsem v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je močno deževalo, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih v enem dnevu padlo več kot 200 milimetrov padavin. Na številnih meteoroloških postajah so zabeležili največjo 24 urno višino padavin v mesecu oktobru. V Ukancu v zatrepu Bohinjske doline so namerili 281 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 219 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 252 milimetrov, na Planini pod Golico 199 milimetrov, v Logarski Dolini 165 milimetrov, v Lučinah nad Polhovim Gradcem 148 milimetrov in v Naklem 124 milimetrov padavin.

8.10.1980
Izjemno močno deževje v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, saj je v veliko krajih padlo preko 200 milimetrov padavin v enem dnevu, v nekaterih krajih po vsej verjetnosti celo več kot 400 milimetrov. Tudi drugje je padlo neobičajno veliko padavin. V začetku je bilo ob obilenem jugozahodni veteru neobičajno toplo z mejo sneženja na približno 3000 m, v naslednji noči pa se je močno ohladilo in meja sneženja se je spustila pod 1000 metrov. Zjutraj naslednjega dne so največ padavin v preteklih 48 urah izmerili v Plužni pri Bovcu, 526 milimetrov; preko 500 milimetrov so namerili tudi v Lepeni; na Žagi pri Bovcu je padlo 479 milimetrov, v Stari Fužini 359 milimetrov, v Kobaridu 348 milimetrov, v Logarski Dolini 334 milimetrov, v Kamniški Bistrici 251 milimetrov, v Postojni 154 milimetrov, v Kočevju 142 milimetrov in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 136 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Faangana | antelao