Četrtek, 4. junij 2020, 13:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.10.2019

Vremenska napoved - 9. oktober 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 9. oktober 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.10.2019Popoldne bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, na severnem delu države in vzhodu pa bo še jasno. V višjih predelih na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19, na vzhodnem delu države in ob morju do 21 °C.
Zvečer se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in preko noči razširile nad vso Slovenijo, na južnem delu države bodo tudi nevihte. Veter bo oslabel. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem do 17 °C.
Jutri bo oblačno, dež bo čez dan slabel in do večera, najkasneje na jugovzhodu, ponehal. Na Primorskem bo prehodno zapihala rahla burja. Popoldne se bo na zahodnem delu države delno ranebo zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 14, na Primorskem približno 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo precej jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. oktobra 2019
Nad južno polovico Evrope in našimi kraji bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Prevladovali bodo zahodni vetrovi. V torek bi na vreme pri nas lahko vplivala vremenska motnja.

Večinoma bo pretežno jasno vreme, nekoliko več oblačnosti bo občasno na zahodnem delu države, kjer lahko tudi rahlo dežuje. V torek bodo tudi drugje možne padavine. Ponekod v notranjosti bodo jutra po nižinah meglena. Razmeroma toplo bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas oblačno, drugje bo še deloma jasno. V višjih predelih Furlanije-Julijske krajine bo začelo rahlo deževati. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob Jadranu šibak do zmeren jugo.
Jutri se bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu delno zjasnilo. Ob Jadranu bo zapihala rahla burja. Drugje bo še v glavnem oblačno in deževno.


Gorski svet
Danes dopoldne se bo postopno nebo pooblačilo. V hribih na zahodnem delu države se bodo začele pojavljati padavine. Proti vzhodu bo v začetku še jasno, popoldne pa se bo oblačnost povsod povečala. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri dopoldne se bodo še pojavljale padavine. Popoldne bo v glavnem brez padavin, od zahoda se bo jasnilo. Do višine 1500 m bo pihal rahel severovzhodni veter, višje pa zmeren jugozahodni veter. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. oktober:
9.10.1997
Predvsem na severovzhodu je bilo izjemno toplo za mesec oktober. V Lendavi so izmerili 27,7 stopinj C, v Murski Soboti se je ogrelo do 27,2 stopinj C, na Letališču Maribor, na Jeruzalemu in v Gornji Radgoni do 26,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Paternoster | razgled