Četrtek, 4. junij 2020, 12:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.11.2019

Vremenska napoved - 6. november 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 6. november 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.11.2019Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, krajevne padavine se bodo na zahodnem delu države okrepile in se razširile tudi nad osrednjo in vzhodno Slovenijo, vmes bodo možne tudi posamezne nevihte. Na Primorskem in Notranjskem bo pihal rahel jugozahodnik. Najvišje temperature bodo od 11 do 17, v alpskih dolinah približno 7 °C.
Jutri zjutraj bo dež ponehal, po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Popoldne se bo delno ranebo zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, ob morju približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo oblačnost povečala, na zahodnem delu države se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo počasi širile v notranjost. Ob morju bo pihal jugo. V noči iz petka na soboto bo dež zajel vso državo in v soboto dopoldne postopno ponehal, ranebo zjasnilo se bo.


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. novembra 2019
Nad Sredozemljem se bo zadrževalo ciklonsko območje. Naši kraji bodo pod vplivom južnih do jugozahodnih višinskih vetrov, k nam bo pritekal razmeroma vlažen in za ta letni čas ne prav hladen zrak.

Večinoma bo oblačno vreme z dokaj pogostimi padavinami. Več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. V nedeljo bo prehodno nekoliko hladneje, v začetku prihodnjega tedna pa se bo znova otoplilo. Čez dan bodo najvišje temperature po nižinah med 10 in 15 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo vzhodno od Slovenije v glavnem brez padavin, v zahodni Hrvaški ter v sosednjih krajih Italije pa bodo krajevne padavine, zlasti ob Jadranu bo možna tudi kakšna nevihta.
Jutri zjutraj bodo ponekod še možne rahle padavine, potem se bo postopno nebo zjasnilo.


Gorski svet
Danes dopoldne bo spremenljivo, popoldne pa pretežno oblačno, vrhovi bodo pogosto v oblakih. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe, ki se bodo sredi dneva in popoldne pogostejše. Možne so tudi posamezne nevihte. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1700 m. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri zjutraj bodo padavine ponehale, oblačnost se bo trgala. V visokogorju se bo ranebo zjasnilo, bolj oblačno pa bo ostalo v sredogorju. V hribih Primorske in Notranjske lahko občasno rosi ali rahlo dežuje. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 6. november:
6.11.1973
Čez dan je v večjem delu države zmerno do močno deževalo, več kot noči se je ohladilo in meja sneženja se je spustila do nižin. Na Revenovšah na Idrijskem so izmerili 209 milimetrov, v Kalu nad Kanalom 162 milimetrov, v Dolenjem Jezeru pri Cerknici 159 milimetrov, na Kozini pri Sežani 136 milimetrov, v Poljanah nad Škofjo Loko 114 milimetrov in na Pokojišču pri Vrhniki 104 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dangjin | webcam site