Četrtek, 4. junij 2020, 12:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.11.2019

Vremenska napoved - 7. november 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 7. november 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.11.2019Popoldne bo na severozahodu pretežno oblačno, drugje pa se bo delno ranebo zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, v alpskih dolinah približno 9 °C.
Jutri zjutraj bo oblačnost na zahodnem delu države naraščala, začelo bo rahlo deževati. Drugje bo še deloma jasno in po nekaterih nižinah megleno. Čez dan se bo postopno povsod nebo pooblačilo. Padavine se bodo proti večeru počasi širile v notranjost, ob morju bodo nastajale tudi nevihte. Ob Obali bo pihal okrepljen jugo, drugje pa šibak veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem približno 10
, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, v alpskih dolinah približno 5 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz petka na soboto bo dež zajel vso državo in v soboto dopoldne postopno ponehal, ranebo zjasnilo se bo. V nedeljo se bo na zahodnem delu države delno ranebo zjasnilo, drugje bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin.


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. novembra 2019
Nad Sredozemljem se bo zadrževalo ciklonsko območje. Naši kraji bodo pod vplivom južnih do jugozahodnih višinskih vetrov, k nam bo pritekal razmeroma vlažen in topel zrak.

Večinoma bo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki bodo v ponedeljek manj verjetne. Več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. Čez dan bodo najvišje temperature po nižinah malo nad 10 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo postopno ranebo zjasnilo, nekoliko več oblačnosti bo ostalo v višjih predelih Furlanije-Julijske krajine in v Gorskem kotarju.
Jutri bo v krajih zahodno od nas oblačno in deževno, drugje bo večji del dneva še suho. Ob Jadranu se bo krepil jugo.


Gorski svet
Danes zjutraj bodo padavine ponehale, oblačnost se bo trgala. V visokogorju se bo ranebo zjasnilo, bolj oblačno pa bo ostalo v sredogorju. V hribih Primorske in Notranjske lahko občasno rosi ali rahlo dežuje. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri dopoldne bodo na zahodnem delu države ponovno padavine, meja sneženja bo na 1200 m nad morjem. Popoldne in zvečer se bodo padavine širile proti vzhodu. Pihal bo rahel, v visokogorju pa zmeren, jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. november:
7.11.1923
Na postaji Sv. Lucija (danes Most na Soči) je pluviograf izmeril 106 milimetrov padavin v 6 urah.

7.11.1997
Izjemno obilno deževje na zahodnem delu države in severozahodu, ki se je začelo 5. novembra zvečer, je čez dan oslabelo. Do jutra 8. novembra je v 72 urah v nekaterih krajih padlo preko 400 milimetrov padavin! Na Žagi pri Bovcu so namerili 504 milimetrov padavin (od tega 355 milimetrov od 6. novembra ob 7.00 do 7. novembra ob 7.00), v Lepeni je padlo 431 milimetrov, v Kobaridu 414 milimetrov, na Voglu 398 milimetrov, na Ligu nad Kanalom 364 milimetrov in v Mrzli Rupi na Idrijskem 326 milimetrov. Na severovzhodu Slovenije je v tem času padlo zelo malo dežja! Poleg tega je bilo 7. novembra zjutraj v večjem delu države izjemno toplo za mesec november. V Celju so ob 7. uri namerili 19,0 stopinj C, v Murski Soboti je termometer pokazal 18,0 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici in v Novem mestu 17,7 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 14,8 stopinj C in v Postojni 14,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Fort Sevcenko | antelao