Četrtek, 4. junij 2020, 13:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.12.2019

Vremenska napoved - 2. december 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 2. december 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.12.2019Popoldne bo s prva še oblačno s padavinami, ki pa bodo oslabele in na severnem delu države tudi ponehale. Meja sneženja se bo na jugovzhodu spustila do nadmorske višine približno 700 m. Proti večeru se bo od severa začelo jasniti. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 12 °C.
Jutri bo dokaj jasno, nekoliko več oblačnosti bo popoldne na vzhodnem delu države. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 0, na Primorskem do 5, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 6, na Primorskem do 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. decembra 2019

Naši kraji bodo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo ob koncu tedna oslabelo. V začetku prihodnjega tedna nas bo predvidoma dosegla vremenska motnja.

V petek in soboto bodo nad našimi kraji znova zapihali bolj vlažni jugozahodni vetrovi. Zlasti na Primorskem in Notranjskem bo večinoma oblačno vreme, bolj jasno bo v severni polovici države. V nedeljo bo predvidoma več sonca, v prvem delu dneva se bo po nižinah zadrževala megla. Ob koncu tedna bo zopet topleje, v začetku prihodnjega pa se možnost za padavine in ohladitev zopet poveča.


Sosednje pokrajine
Popoldne bodo v krajih južno od nas še padavine, v Gorskem kotarju bo dež prešel v sneg. Drugje bodo padavine oslabele in ponehale, v krajih severno od nas se bo tudi jasnilo. Ob Jadranu bo zapihala zmerna do močna burja.
Jutri bo večinoma jasno vreme, le vzhodno od Slovenije bo več nizke oblačnosti. Ob Jadranu bo še pihala burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in megleno s padavinami, meja sneženja se bo postopno spuščala do nadmorske višine okrog 800 m. Zgodaj popoldne bodo padavine ponehale, od severa začelo jasniti. V začetku bo pihal zmeren zahodni veter, popoldne pa bo zapihal šibak do zmeren veter severnih smeri. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo pretežno jasno, popoldne bo nad Pohorjem in vzhodnimi Karavankami nekaj nizke oblačnosti. Pihal bo rahel do zmeren severnik. Na 1500 m bo približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. december:
2.12.1976
Nad Evropo je bil neobičajno globok in obsežen ciklon, pri nas je bil izmerjen najnižji zračni tlak po letu 1950. V Novem mestu je popoldne tlak, preračunan na morski nivo, padel na 967 hPa, na Letališču Maribor na 968 hPa, v Ljubljani in Portorožu pa na 969 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sečovlje | weather bing