Ponedeljek, 20. maj 2019, 20:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.03.2019

Vremenska napoved - 14. marec 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > marec > 14. 3. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 14. marec 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.3.2019Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastala bo kakšna kratkotrajna krajevna ploha. Temperature bodo od 9 do 14 °C.
V prvi polovici noči se bo prehodno nebo pooblačilo, v severnih krajih bodo možne manjše padavine. Do jutra se bo že nebo zjasnilo.
Jutri bo dopoldne v glavnem jasno, popoldne pa se bo oblačnost prehodno povečala. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 3, ob morju približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo večinoma jasno vreme, nekoliko več oblačnosti bo na severnem Primorskem in Notranjskem. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V nedeljo bo na vzhodnem delu države še delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. V hribih zahodne Slovenije bodo občasno manjše padavine. Veter se bo še nekoliko okrepil.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. marca 2019
V ponedeljek nas bo dosegla in prešla izrazita hladna fronta. Za njo se bo nad srednjo Evropo, Alpami in zahodnim Balkanom zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo vztrajalo vsaj do sobote. V višinah bo pihal veter vzhodnih smeri, v začetku tedna bo pritekal razmeroma hladen zrak.

V ponedeljek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spuščala, ponekod lahko do nižin. Na Primorskem bo zapihala burja. Do torka zjutraj bodo padavine v glavnem ponehale, dopoldne bodo občasno manjše padavine le še v jugovzhodnih krajih. Od srede do sobote bo brez padavin. Burja na Primorskem bo v drugi polovici tedna slabela. Jutranje temperature bodo v večjem delu države približno ledišča ali malo pod lediščem, čez dan pa bo postopno topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo kratkotrajne krajevne plohe.
Jutri bo v Alpah oblačno s padavinami, meja sneženja se bo dvigala. Drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno. Čez dan bo spremenljivo oblačno, nastale bodo kratkotrajne snežne plohe. V začetku bo pihal v glavnem šibak veter severnih smeri, ki bo popoldne obrnil na jugozahodno smer in se zvečer krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno -1, na višini 2500 metrov pa -8 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Oblaki bodo v glavnem nad vrhovi. Pihal bo zmeren, ponekod v visokogorju pa v prvem delu dneva močan severozahodni veter. Popoldne bo veter slabel in se obračal na zahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 2, na višini 2500 metrov pa -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. marec:
14.03.1934
Večdnevne obilne padavine v zahodni Sloveniji so oslabele. Ob 9. uri zjutraj so največ padavin v 96 urah zabeležili v Soči, 428 milimetrov. Zelo veliko padavin je bil med drugim tudi na Predelu (413 milimetrov), pri Koči na Snežniku (317 milimetrov), v Krekovšah na Idrijskem (312 milimetrov) in Sežani (245 milimetrov). V Bohinjski Bistrici so do 7. ure zjutraj namerili 324 milimetrov in v Kranjski Gori 280 milimetrov padavin v 96 urah.

14.03.1957
Po nižinah se je po hladnem jutru čez dan izjemno močno segrelo. V Črnomlju se je temperatura z jutranjih minus 4,4 stopinj C dvignila na 25,4 stopinj C, v Babnem Polju z minus 11,0 stopinj C na 18,6 stopinj C, v Celju z minus 6,4 stopinj C na 22,8 stopinj C, v Novem mestu z minus 4,0 stopinj C na 24,5 stopinj C in v Ljubljani z minus 2,8 stopinj C na 21,3 stopinj C.

slovreme.net
Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bahia Blanca