Torek, 11. avgust 2020, 20:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.5.2019

Vremenska napoved - 1. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 1. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 1. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.5.2019Danes bo v glavnem jasno, popoldne bodo posamezne kratkotrajne plohe. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 20 °C.
Jutri bo precej jasno, nekoliko več oblačnosti bo zlasti v Posočju, kjer bo občasno tudi rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 7, na Goriškem in ob morju približno 9, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, v vzhodni Sloveniji do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V soboto bo oblačno in deževno. Meja sneženja bo med 1500 in 1700 metri. V noči iz sobote na nedeljo se bo spuščala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. maja 2019

V nedeljo bo nad severno Italijo in severnim Jadranom nastalo ciklonsko območje, ki bo upočasnilo pomik hladne fronte naprej proti vzhodu. V začetku tedna se bo nad Alpami zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo že sredi tedna oslabelo. V začetku se bo nad nami zadrževal precej hladen zrak.

V nedeljo bo oblačno s padavinami, meja sneženja bi zjutraj precej nizko. Čez dan bodo padavine oslabele in do večera v glavnem ponehale. V ponedeljek in torek bo brez padavin, več jasnega vremena bo predvidoma v torek, ko bo zjutraj zelo hladno. Od srede do petka bo verjetnost za padavine povečana, postopno bo nekoliko topleje.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo večinoma jasno vreme. Popoldne bodo zlasti v Alpah nastale posamezne plohe.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, čez dan se bodo razvili kopasti oblaki in občasno bodo lahko nekateri vrhovi v oblakih. Popoldne bodo posamezne kratkotrajne plohe. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo precej jasno, nekoliko več oblačnosti bo v zahodnih Julijcih in južno od Bohinjskega grebena. Popoldne se bodo tudi nekateri vrhovi Kamniško - Savinjskih Alp ovili v meglo. Zlasti v zahodnih Julijcih bodo občasno manjše padavine. Krepil se bo veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. maj:
1.5.1976
Mesec maj se je začel z zelo hladnim jutrom, po nižinah v notranjosti je bila slana. V Babnem Polju se je ohladilo na minus 8,0 stopinj C, na Letališču Brnik so izmerili minus 4,7 stopinj C, v Kočevju minus 3,9 stopinj C, v Murski Soboti minus 3,8 stopinj C v in Ljubljani minus 1,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Valeria del Mar | pot