Torek, 11. avgust 2020, 22:14
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.5.2019

Vremenska napoved - 10. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 10. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 10. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.5.2019Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Ob morju bo suho. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21 °C.
Jutri bo na zahodnem delu države pretežno oblačno, čez dan se bodo tam začele pojavljati manjše krajevne padavine, lahko nastane tudi kakšna nevihta. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 9, ob morju 11, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, na vzhodnem delu države do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo oblačno, občasno bo deževalo. Zapihal bo okrepljen severnik, na Primorskem burja. Spet se bo ohladilo. V ponedeljek bo oblačno in razmeroma hladno, občasno bo v nekaterih krajih rahlo deževalo. Še bo vetrovno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. maja 2019

Sredi tedna bomo pod vplivom Sredozemskega ciklona, ki se bo proti koncu tedna pomaknil nad vzhodni Balkan. Proti koncu tedna pa se bo postopno grelo.

V torek in sredo bo oblačno in deževno, od četrtka do nedelje pa bo padavin nekaj manj. Za sredino maja bo razmeroma hladno, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo v začetku le približno 10, proti koncu tedna pa bodo približno 15 °C.


Sosednje pokrajine
Danes zjutraj se bo ponekod zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo ob Jadranu precej jasno, drugje pa spremenljivo oblačno in zlasti popoldne bodo krajevne plohe in kakšna nevihta.
Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugje pa pretežno oblačno. V hribih severne Italije se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne krepile. Kakšna kaplja bo lahko tudi v Gorskem Kotarju.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Nastajale bodo krajevne plohe, nad približno 2000 m snežne. V visokogorju bo pihal rahel zahodni veter, nižje pa šibak veter spremenljive smeri Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. maj:
10.5.1955
Po svežem jutru se je čez dan ob sončnem vremenu zlasti na vzhodnem delu države močno segrelo. V Mokronogu se je temperatura z jutranjih 1,5 stopinj C povzpela na 26,1 stopinj C, v Novem mestu s 3,6 stopinj C na 26,8 stopinj C, v Celju z 2,2 stopinj C na 25,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu z 1,4 stopinj C na 24,0 stopinj C in v Mariboru s 3,4 stopinj C na 25,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tanger | hike bing