Torek, 11. avgust 2020, 20:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.5.2019

Vremenska napoved - 11. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 11. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 11. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.5.2019Danes bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Bolj oblačno bo v zahodni Sloveniji, zlasti tam se bodo popoldne in zvečer pojavljale manjše krajevne padavine. Pihal bo jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21, na vzhodnem delu države do 23 °C.
Preko noči se bo dež na zahodnem delu države okrepil in do jutra zajel večji del države. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, ob morju 13 °C.
Jutri bo oblačno, občasno bo deževalo. Pihati bo začel okrepljen severnik, na Primorskem burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 15 °C.

Opozorilo: V nedeljo bo na Primorskem začela pihati močna burja s sunki preko 120 km/h. Tudi ponekod na Gorenjskem in v severovzhodni Sloveniji bo popoldne in zvečer pihal močan severnik, ki bo v sunkih presegal 70 km/h.
V ponedeljek in torek bo oblačno in razmeroma hladno, občasno bo v nekaterih krajih rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugje okrepljen severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. maja 2019

Vpliv Sredozemskega ciklona na vreme pri nas bo sredi tedna začel slabeti. Proti koncu tedna bo nad Balkanom in srednjo Evropo nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka.

V sredo in četrtek bo v glavnem oblačno, hladno in na vzhodnem delu države še vetrovno, zlasti v sredo bo marsikje občasno še deževalo. V drugi polovici tedna se bo vreme ustalilo, postopno bo topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih vzhodno in severno od nas delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugje bo pretežno oblačno. V hribih severne Italije se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne krepile. Kakšna kaplja bo lahko tudi v Gorskem Kotarju.
Jutri bo oblačno in deževno. Vetrovno bo, v Kvarnerju bo zapihala močna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih, manj oblačnosti bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Zlasti v Julijcih in južnem predgorju Alp bodo rahle padavine, lahko tudi kakšna nevihta, preko noči se bodo padavine okrepile. Pihal bo jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s pogostimi padavinami. Pihal bo zmeren do močan severovzhodni veter, ki se bo proti večeru še krepil. Meja sneženja bo na približno 1600 m višine. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. maj:
11.5.1953
Dan se je začel z zelo hladnim jutrom. Najhladneje je bilo v Babnem Polju, kjer je termometer pokazal minus 10,4 stopinj C. V Ratečah je bila najnižja temperatura minus 6,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 5,9 stopinj C, v Mariboru minus 5,0 stopinj C in v Murski Soboti minus 4,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Marano Lagunare | pericnik