Torek, 11. avgust 2020, 20:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.5.2019

Vremenska napoved - 14. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 14. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 14. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.5.2019Popoldne bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Veter bo postopno slabel. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 11, na Primorskem približno 15 °C.
Preko noči se bodo padavine nekoliko okrepile in se do jutra razširile nad večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 800 m.
Jutri bo v začetku oblačno s padavinami, ki bodo popoldne na južnem delu države ponehale, oblačnost se bo na Primorskem trgala. Ponekod bo še pihal severnik, na Primorskem v glavnem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, na Primorskem približno 9, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 11, na Primorskem do 14°C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo pretežno oblačno, še bodo možne rahle padavine. V petek se bo deloma ranebo zjasnilo. Popoldne bodo nastale plohe. Spet bo topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. maja 2019
Od sobote do četrtka bomo v glavnem pod vplivom plitvega ciklonskega območja. Nad naše kraje bo dotekal toplejši, vendar še vedno razmeroma vlažen zrak.

Od sobote do četrtka se bo nadaljevalo spremenljivo vreme. Padavine bodo verjetnejše zlasti od sobote do ponedeljka, več jih bo v zahodni polovici države. Najvišje temperature bodo v glavnem približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem oblačno, v krajih vzhodno in južno od nas bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen severnik, ob severnem delu Jadrana zmerna do močna burja.
Jutri bo pretežno oblačno s padavinami, ki bodo pogostejše v krajih vzhodno od nas. Veter bo oslabel.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno. Zlasti na Pohorju se bodo pojavljale manjše padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 900 m. Pihal bo zmeren do močan veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 800 m. Pihal bo v glavnem zmeren veter severnih smeri, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. maj:
14.5.1969
Višek tri- do štiridnevnega vročinskega vala, po nižinah v notranjosti se je ogrelo nad 30 stopinj C. Najbolj vroče je bilo v Sremiču na Bizeljskem, kjer se je ogrelo do 32,9 stopinj C, v Radečah se je živo srebro ustavilo pri 32,5 stopinj C, v Črnomlju pri 32,3 stopinj C, v Celju pri 32,0 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pri 30,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sletnes | mountaineering