Sobota, 16. januar 2021, 12:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.5.2019

Vremenska napoved - 15. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 15. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 15. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.5.2019Popoldne bo oblačno s padavinami, ki bodo od zahoda in severa počasi slabele. Suho bo na Primorskem, kjer bo občasno tudi nekaj sonca. Ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji bo še pihal severnik, na Primorskem v glavnem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem do 16 °C.
Jutri bo na Primorskem zmerno, občasno pretežno oblačno in suho. Drugje bo pretežno oblačno, tu in tam bodo občasno še možne rahle padavine, zlasti kot krajevne plohe. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 7, ob morju 10, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 15, na Primorskem do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek se bo ranebo zjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastale posamezne plohe. Ponekod bo zapihal južni veter. Topleje bo. V soboto dopoldne bo na vzhodnem delu države delno jasno, popoldne se bo tudi tam nebo pooblačilo. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne padavine, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. maja 2019
V nedeljo bo nad srednjo in severozahodno Evropo območje nizkega zračnega tlaka. Nato bodo naši kraji nekaj dni pod vplivom višinskega jedra hladnega zraka, od srede dalje pa je razvoj vremena še negotov.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, popoldne bodo zlasti krajevne plohe. Padavine bodo pogostejše v zahodni polovici države. Od ponedeljka do srede bo vreme spremenljivo, zlasti popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Najvišje temperature bodo v glavnem približno 20 °C. Za četrtek in petek pa je napoved še precej nezanesljiva.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno s padavinami, ki bodo pogostejše v krajih vzhodno od nas. Veter bo oslabel.
Jutri bo pretežno oblačno, zlasti v Alpah bodo še možne občasne krajevne padavine. Manj oblačnosti bo ob severnem delu Jadrana.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s pogostim sneženjem, ki bo popoldne postopno oslabelo in ponekod v zahodnih Julijcih ter zahodnih in osrednjih Karavankah ponehalo. Meja sneženja se bo čez dan z začetnih 800 dvignila nad 1100 m nadmorske višine. Pihal bo v glavnem zmeren severni do severovzhodnik, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Ponekod bodo občasno še možne manjše padavine, meja sneženja bo na približno 1700 m nad morjem. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. maj:
15.5.1962
končalo se je tridnevno močno deževje v hribovitem delu zahodne in severne Slovenije. Do 7. ure zjutraj je v 72 urah največ padavin padlo v Mrzli Rupi na Idrijskem, 233 milimetrov, pri Domu na Komni so izmerili 228 milimetrov, v Bovcu 189 milimetrov, na Planini pod Golico 158 milimetrov in v Logarski Dolini 140 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ko Lanta | weather bing