Torek, 11. avgust 2020, 21:49
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.5.2019

Vremenska napoved - 18. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 18. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 18. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.5.2019Popoldne bo pretežno oblačno. V začetku bodo občasne padavine možne zlasti na zahodnem delu države, sredi popoldneva in zvečer pa se bodo krepile in širile tudi na vzhod. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20°C.
Jutri bo pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pogostejše bodo v zahodni Sloveniji. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 20°C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo na vzhodnem delu države deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne krajevne plohe. Na zahodnem delu države bodo ob pretežno oblačnem vremenu krajevne padavine bolj pogoste. Pihal bo zmeren jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. maja 2019

Naši kraji bodo v sredo še pod vplivom višinskega jedra hladnega zraka, v četrtek in petek pa kaže, da bi se nad srednjo Evropo in zahodnim Balkanom prehodno zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka. Naslednja vremenska motnja se nakazuje ob koncu prihodnjega tedna in vpliva na vreme pri nas vse do ponedeljka.

V sredo bo vreme spremenljivo, zlasti popoldne bodo nastajale krajevne plohe ali kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik. Za četrtek in petek kaže na obdobja jasnega vremena s kakšno popoldansko ploho ali nevihto. Za konec prihodnjega tedna se verjetnost za padavine ponovno poveča. Čez dan bodo najvišje temperature približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Spremenljivo do pretežno oblačno bo, pojavljale se bodo krajevne padavine, ki jih bo več v krajih zahodno od nas. V krajih severno in vzhodno od nas bo v začetku še suho. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo v začetku bolj pogoste v krajih zahodno od nas, sredi dneva in popoldne pa se bo verjetnost za padavine povečala v vseh sosednjih pokrajinah.


Gorski svet
Danes bo večinoma oblačno in megleno vreme, nekaj jasnine bo v začetku le v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo občasne padavine, meja sneženja bo na približno 2100 m. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo oblačno in ponekod megleno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo dopoldne z večjo verjetnostjo na zahodnem delu države, sredi dneva in popoldne pa tudi na vzhodnem delu države. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 18. maj:
18.5.1923
Preko noči se je meja sneženja spustila pod 1000 m in jutro je bilo v višje ležečih krajih zimsko. V Kranjski Gori so izmerili 18 centimetrov, v Čepovanu 5 centimetrov snega in v Mislinji na Pohorju 3 centimetrov snega.

18.5.1968
Močna ohladitev v pretekli noči, meja sneženja se je v nekaterih krajih spustila pod 1000 metrov. V Podolševi na Koroškem (1247 m) so zjutraj izmerili 15 centimetrov novega snega, na Hudem vrhu na Pohorju (1260 m) 12 centimetrov in na Javorniku nad Colom (1100 m) 3 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kapolei | detail bing