Torek, 11. avgust 2020, 22:03
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.5.2019

Vremenska napoved - 19. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 19. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 19. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.5.2019Popoldne bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami ali posameznimi nevihtami. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 20°C.
Jutri bo v zahodnih krajih oblačno s pogostimi padavinami. V vzhodni Sloveniji bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo ter občasnimi krajevnimi padavinami, možne bodo posamezne nevihte. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, ob morju do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 19, na severozahodu malo nad 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo v začetku oblačno in deževno, popoldne pa bo v glavnem brez padavin. Pihal bo jugozahodnik. V sredo bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo plohe in kakšna nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. maja 2019

V četrtek in petek se bo nad srednjo Evropo in zahodnim Balkanom prehodno zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ob koncu tedna pa bo na vreme pri nas vplivalo ciklonsko območje v severnem Sredozemlju.

V četrtek in petek bo predvidoma več jasnega vremena, popoldanske padavine pa bodo manj verjetne. Ob koncu tega in v prvih dneh prihodnjega tedna bo spret v glavnem oblačno z razmeroma pogostimi padavinami. Čez dan bodo najvišje temperature približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo v začetku pogostejše v krajih zahodno in južno od nas.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in nestanovitno s krajevnimi padavinami, ki bodo v začetku bolj verjetne v krajih zahodno od nas, sredi dneva in popoldne pa tudi drugje. Zlasti v krajih zahodno in južno od nas bodo možne tudi nevihte.


Gorski svet
Danes bo oblačno in ponekod megleno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo dopoldne z večjo verjetnostjo v gorah Notranjske in v Posočju, sredi dneva in popoldne pa tudi drugje. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo oblačno in ponekod megleno. Na območju Julijskih Alp bodo padavine pogoste, drugje pa se bodo pojavljale občasno. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 19. maj:
19.5.1975
Po svežem jutru se je čez dan ob deloma sončnem vremenu močno segrelo, v nekaterih krajih so zabeležili vroč dan. V Vipolžah v Goriških brdih se je živo srebro dvignilo do 31,0 stopinj C, v Ajdovščini do 30,4 stopinj C, v Tolminu do 29,2 stopinj C, na Vrhniki in v Kostanjevici na Krki do 29,0 stopinj C ter v Slovenskih Konjicah do 28,3 stopinj C.

19.5.2009
Med večernimi nevihtami so se predvsem na Štajerskem pojavljali močni nalivi. Samodejna meteorološka postaja na Lisci nad Sevnico je od 22.45 do 22.55, torej v 10 minutah, zabeležila 51 milimetrov padavin!

19.5.1923
Preko noči se je meja sneženja spustila pod 1000 m in jutro je bilo v višje ležečih krajih zimsko. V Kranjski Gori so izmerili 18 centimetrov, v Čepovanu 5 centimetrov snega in v Mislinji na Pohorju 3 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | De Kooy | abc hiker