Torek, 11. avgust 2020, 21:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.5.2019

Vremenska napoved - 2. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 2. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 2. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.5.2019Popoldne bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo zlasti v Posočju, kjer bo nastala kakšna ploha. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22, v vzhodni Sloveniji do 24 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo padavine, deloma plohe. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo popoldne oslabel. Zjutraj bodo najnižje temperature na severozahodu približno 6, drugje od 9 do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo precej oblačno in deževno. V noči iz sobote na nedeljo se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo spuščala in v nedeljo zjutraj bo snežilo precej nizko. Čez dan bodo padavine oslabele. Na Primorskem bo zapihala burja, ponekod v notranjosti okrepljen veter severnih smeri.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. maja 2019

V ponedeljek se bo ciklonsko območje pomaknilo nad Balkan, nad Alpami se bo zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo že sredi tedna oslabelo. V četrtek in petek bo nad severno in srednjo Evropo ciklonsko območje, ki bo verjetno vplivalo tudi na vreme pri nas. Ob koncu tedna se bo nad Alpami in Sredozemljem znova zgradil anticiklon. Hladen zrak se bo umaknil na sever.

V ponedeljek in torek bo brez padavin, več jasnega vremena bo v torek, ko bo zjutraj zelo hladno. V četrtek in petek se bo verjetnost za padavine ponovno povečala, postopno bo nekoliko topleje. Pihali bodo v glavnem jugozahodni vetrovi.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo večinoma jasno vreme. Nekaj več oblačnosti bo v Furlaniji-Julijski krajini, kjer bodo krajevne plohe.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, krajevne padavine bodo zajele večino sosednjih pokrajin.


Gorski svet
Danes bo v zahodnih in južnih Julijcih pretežno oblačno in popoldne pogosto megleno. Popoldne se bodo začele pojavljati manjše padavine. Drugje bo še deloma jasno, visokogorje bo zlasti popoldne občasno v oblačnosti. Krepil se bo veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami. Popoldne lahko nastane tudi kakšna nevihta. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2000 m. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. maj:
2.5.1962
Zelo hladno majsko jutro v večjem delu države. V Babnem Polju se je temperatura spustila na minus 8,3 stopinj C, v Lipah, južno od Ljubljane, so izmerili minus 6,1 stopinj C, v Žireh minus 4,3 stopinj C, v Celju minus 4,1 stopinj C in v Črnomlju minus 2,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Pesaro | flickr hike