Torek, 11. avgust 2020, 21:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.5.2019

Vremenska napoved - 22. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 22. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 22. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.5.2019Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma kot plohe ali nevihte. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23 °C.
Jutri dopoldne bo delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe ali nevihte, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici države. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 12, ob morju približno 13, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek dopoldne bo pretežno jasno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in posameznimi plohami ali nevihtami, ki bodo verjetnejše na Notranjskem in severnem Primorskem. Tudi v soboto bo dopoldne jasno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte ponovno nekoliko pogostejše.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. maja 2019

V nedeljo se bo čez srednjo Evropo in severozahodni Balkan pomikala višinska dolina hladnega zraka. V začetku novega tedna bo na območju severnega Sredozemlja in Balkana nastalo šibko območje nizkega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vplivalo na vreme pri nas in se v četrtek zapolnilo.

V nedeljo bo predvidoma več oblačnosti in tudi krajevne padavine bodo verjetnejše. Od ponedeljka do četrtka pričakujemo dokaj oblačno vreme, verjetnost za padavine se bo povečala. Spet bo nekoliko hladneje.Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.
Jutri bo dopoldne deloma jasno, popoldne pa bodo nastale posamezne plohe ali nevihte, ki bodo manj verjetne v krajih severovzhodno od nas.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno in ponekod megleno, občasno bodo možne manjše krajevne padavine. Čez dan bo spremenljivo oblačno in ponekod občasno megleno, popoldne bodo nastale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Snežilo bo nad približno 2300 m. Pihal bo v glavnem šibak severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno. Čez dan bo spremenljivo oblačno in ponekod občasno megleno, popoldne bodo nastale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Snežilo bo nad približno 2300 m. Pihal bo v glavnem šibak severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. maj:
22.5.1984
V Julijskih Alpah se je silovito deževje prejšnjega dne umirilo, v nekaterih krajih je padlo več kot 200 milimetrov padavin v 48 urah. Analogni zapisovalnik padavin je v Bovcu izmeril 210 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 199 milimetrov ter v Stari Fužini 158 milimetrov padavin. Na Voglu je v enem dnevu (24 urah) padlo 166 milimetrov, v Lepeni pod Krnom pa 165 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Insa-ri | hike