Nedelja, 9. avgust 2020, 11:32
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.5.2019

Vremenska napoved - 23. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 23. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 23. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.5.2019Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na zahodnem delu države in jugu države. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24 °C.


Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla, čez dan bo pretežno jasno, verjetnost za krajevne padavine bo majhna. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 11, na Primorskem do 13, najvišje dnevne od 20 do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Tudi v soboto in nedeljo bo v prvem delu dneva jasno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte ponovno pogostejše.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. maja do 1. junija 2019

V začetku novega tedna bo na območju severnega Sredozemlja in Balkana nastalo šibko območje nizkega zračnega tlaka, ki bo predvidoma od ponedeljka do četrtka vplivalo na vreme pri nas. V petek se bo nad naše kraje znova razširilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo ostal hladen zrak, zato bo vreme nestabilno.

Od ponedeljka do četrtka pričakujemo v glavnem oblačno vreme s pogostimi padavinami. Ponovno se bo ohladilo, najvišje temperature bodo v glavnem od 13 do 18 °C. Proti koncu naslednjega tedna se verjetnost za padavine zmanjša, ponovno bo nekoliko topleje.Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob Jadranu jasno in suho, drugje bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte.
Jutri bo dopoldne pretežno jasno, popoldne zlasti v Alpah lahko nastane še kakšna ploha ali nevihta.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno in občasno megleno, popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Meja sneženja bo na višini približno 2400 m. Pihal bo rahel severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo zjutraj in del dopoldneva deloma jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno in občasno tudi megleno. Sredi dneva in popoldne je še možna kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. maj:
23.5.1955
Zelo sveže jutro za konec meseca maja, v veliko krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici se je ohladilo do minus 10,4 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 3,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 2,3 stopinj C, v Postojni in Mariboru pa minus 1,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Figueira da Foz | gora