Nedelja, 9. avgust 2020, 09:36
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.5.2019

Vremenska napoved - 25. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 25. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 25. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.5.2019Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo na vzhodnem delu države manj verjetne. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 °C.
Jutri bo delno jasno, občasno ponekod pretežno oblačno. Popoldne bodo posamezne kratkotrajne plohe. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo oblačno, dež bo do jutra zajel južno polovico Slovenije in se popoldne okrepil in razširil na vso državo. V torek bo oblačno, občasno bo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. maja do 3. junija 2019

V sredo bo nad severno Italijo in severnim Jadranom ciklonsko območje, vremenska fronta se bo pomikala prek Slovenije. V četrtek bo na vreme pri nas vplivalo višinsko jedro hladnega zraka, od petka do ponedeljka pa kaže, da se bo vreme ustalilo.

V sredo bo oblačno s padavinami, na Primorskem bo zapihala burja. Popoldne bodo padavine oslabele in do večera povsod ponehale. Hladno bo, najvišje temperature bodo v notranjosti pod 15 °C. V četrtek bo dokaj jasno, popoldne bodo krajevne plohe. Od petka do ponedeljka bo jasno in postopno topleje.Sosednje pokrajine
Popoldne bo vzhodno od Slovenije in ob Jadranu pretežno jasno. Drugje bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.
Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Ob morju bo suho, drugje bodo popoldne krajevne plohe.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, nekoliko več oblačnosti bo v zahodnih Julijcih. Čez dan bo spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo v oblakih. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte, manj verjetne bodo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Pihal bo rahel veter dopoldne v glavnem severnih smeri, ki bo popoldne obračal na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo delno jasno, občasno pretežno oblačno. Nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne bodo krajevne plohe. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. maj:
25.5.1991
Jutro je bilo neobičajno hladno za konec meseca maja, v nekaterih krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici so izmerili minus 10,2 stopinj C, v Babnem Polju minus 4,5 stopinj C, v Ratečah minus 2,4 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju -0,2 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 2,2 stopinj C.

25.5.2009
Popoldne je bilo za mesec maj neobičajno, v nekaterih krajih celo rekordno vroče. V Biljah pri Novi Gorici in Godnjah na Krasu se je živo srebro povzpelo do 33,0 stopinj C, v Ljubljani so namerili 32,2 stopinj C, v Kočevju 31,9 stopinj C, v Postojni 31,6 stopinj C (prejšnji majski rekord 29,8 stopinj C) in v Topolu pri Medvodah 29,0 stopinj C. Rekordno toplo je bilo tudi v visokogorju, na Kredarici (2514 m) je bil s 14,4 stopinj C podrt majski rekord. Okoli 18. ure je nad območjem Kranja nastala supercelična nevihta, ki se je potem pomikala proti Ljubljani. V več kilometrov širokem pasu od Kranja do Ljubljane je padala velika toča, v nekaterih krajih v velikosti jabolka.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Skikda | hütte