Torek, 11. avgust 2020, 20:25
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.5.2019

Vremenska napoved - 3. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 3. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 3. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.5.2019Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19, na severozahodu približno 12 °C.
Jutri bo v glavnem oblačno, občasno bo deževalo. Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah približno 5, drugje od 8 do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz sobote na nedeljo se bodo padavine okrepile, v nedeljo bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 800 m, ob močnejših padavinah pa lahko ponekod tudi nekoliko niže. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja.
Do ponedeljka zjutraj bodo padavine v glavnem ponehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Še bo hladno in vetrovno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. maja 2019

V ponedeljek se bo ciklonsko območje pomaknilo nad Balkan, nad Alpami se bo zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo že sredi tedna oslabelo. V četrtek in petek bo nad severno in srednjo Evropo ciklonsko območje, ki bo verjetno vplivalo tudi na vreme pri nas. Ob koncu tedna se bo nad Alpami in Sredozemljem znova zgradil anticiklon. Hladen zrak se bo umaknil na sever.

V ponedeljek in torek bo brez padavin, več jasnega vremena bo v torek, ko bo zjutraj zelo hladno. V četrtek in petek se bo verjetnost za padavine ponovno povečala, postopno bo nekoliko topleje. Pihali bodo v glavnem jugozahodni vetrovi.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. V krajih južno in vzhodno od nas bo v glavnem še suho, drugje bodo občasno krajevne padavine.
Jutri bo v glavnem oblačno s pogostimi padavinami. Popoldne bo ob Jadranu pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Zlasti v južnem predgorju Julijcev lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1700 in 2000 m, preko noči pa nekoliko niže.. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami. Meja sneženja bo v glavnem na nadmorski višini približno 1500 m. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. maj:
3.5.1979
Predvsem v Posočju, Bohinju in v Kamniško-Savinjskih Alpah je do jutra v enem dnevu padla neobičajno velika količina padavin, v veliko krajih je tudi obilno snežilo. V Lepeni so namerili 306 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 294 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 279 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 125 milimetrov in na Podolševi v Karavankah 123 milimetrov padavin.

3.5.1985
Po močni ohladitvi in nočnem sneženju so zjutraj v nekaterih višjeležečih krajih izmerili največjo majsko višino snega od začetka meritev. V Jeronimu (750 m) nad Nazarjami je snežna odeja segala 42 centimetrov visoko, v Ratečah (864 m) je bilo snega 40 centimetrov, v Šentjoštu nad Horjulom (590 m) 33 centimetrov, na Žusmu (623 m) na Kozjanskem 22 centimetrov, na Plešivici (360 m) na Ljubljanskem barju 16 centimetrov in v Velenju (410 m) 12 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ludington, MI | webcams bing