Torek, 11. avgust 2020, 20:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.5.2019

Vremenska napoved - 5. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 5. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 5. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.5.2019Popoldne bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 800 m, ob močnejših padavinah pa lahko tudi nižje. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja. Temperature bodo od 4 do 9, v alpskih dolinah približno 3, na Primorskem pa od 9 do 13 °C.
Preko noči bodo padavine oslabele in zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji ponehale, meja sneženja se bo na južnem delu države še nekoliko znižala. Burja na Primorskem bo slabela. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, v Gornjesavski dolini malo pod 0 °C.
Jutri dopoldne bodo padavine povsod ponehale, proti večeru se bo od zahoda jasnilo. Ponekod bo še pihal severni ali severovzhodnik, burja na Primorskem pa bo čez dan ponehala. Najvišje dneve temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 °C.

Opozorilo: Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo danes in v prvem delu noči na ponedeljek na izpostavljenih mestih presegali hitrost 100 km/h.
V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod v notranjosti Slovenije bo zjutraj slana. V sredo bo v začetku precej jasno, čez dan pa zmerno do pretežno oblačno. Proti večeru bo na zahodnem delu države začelo rahlo deževati.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. maja 2019

Polarna fronta bo valovila prek južnega dela Evrope in občasno vplivala na vreme v Sloveniji. V četrtek bo nad severozahodno in srednjo Evropo ciklon, vremenska fronta bo prešla Slovenijo. Ob koncu tedna in v začetku tedna bodo na vreme vplivali zlasti višinski procesi.

V četrtek bo oblačno z občasnim dežjem. V petek in soboto bo dopoldne suho, popoldne bodo nastale krajevne plohe. Tudi v ponedeljek in torek bo občasno deževalo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno s padavinami, na območju Alp bo marsikje snežilo do dolin. Pihal bo okrepljen severnik, ob severnem delu Jadrana zmerna do močna burja.
Jutri zmerno do pretežno oblačno. Zlasti v notranjosti Hrvaške bodo občasno še padavine, ki pa bodo čez dan slabele. Popoldne se bo v krajih zahodno od nas delno zjasnilo. Burja ob severnem delu Jadrana bo slabela in do večera v glavnem ponehala.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Pogosto bo snežilo. Pihal bo zmeren do močan severni ali severovzhodnik. Hladno bo. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Popoldne se bo oblačnost trgala, manj oblačnosti pričakujemo na severozahodu. Pihal bo zmeren do močan severnik, ki bo popoldne počasi slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. maj:
5.5.1981
Višje predele zahodne Slovenije je prekrivala visoka snežna odeja. Na Vojskem (1070 m) nad Idrijo so zjutraj izmerili 65 centimetrov, v Črnem Vrhu (683 m) nad Idrijo 40 centimetrov, na Pasji Ravni (880 m) 36 centimetrov, na Bukovem nad Cerknim (715 m) 25 centimetrov in v Bovcu (425 m) 10 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Centinela del Mar | pot