Torek, 11. avgust 2020, 21:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.5.2019

Vremenska napoved - 6. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 6. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 6. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.5.2019Popoldne bo v vzhodni polovici države še pretežno oblačno, drugje bo delno jasno. Ponekod bo še pihal veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, na Primorskem do 15 °C.
Jutri bo v začetku precej jasno, čez dan pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo ponekod prehodno zapihal južni ali jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, v zasneženih alpskih dolinah do -5, na Goriškem in ob morju od 3 do 7, čez dan bodo najvišje temperature pa od 12 do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v začetku precej jasno, čez dan pa se bo od zahoda oblačnost povečala. Zapihal bo jugozahodnik. Zvečer bo na zahodnem delu države začelo rahlo deževati. V četrtek bo pretežno oblačno, občasno bodo padavine, deloma plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. maja 2019

V petek bomo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto oslabelo. Vremenska fronta nas bo dosegla v noči iz sobote na nedeljo. Za njo se bo nad zahodno in delom srednje Evrope zgradilo območje visokega zračnega tlaka, zaradi hladnega zraka v višinah pa bo ozračje nestabilno.

V petek bo dokaj jasno, popoldne bodo nastale krajevne plohe. Čez dan bodo najvišje temperature približno 20 °C. V soboto bo oblačnost povečala, proti večeru bodo na zahodnem delu države že manjše padavine, ki se bodo v noči iz sobote na nedeljo okrepile in razširile na vso Slovenijo ter v nedeljo čez dan ponehale. Od ponedeljka do srede bo spremenljivo vreme s popoldanskimi plohami. Za sredino maja bo razmeroma hladno, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo le približno 15 °C .


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, zlasti v notranjosti Hrvaške bodo občasno še padavine, ki pa bodo čez dan slabele. Burja ob severnem delu Jadrana bo slabela in do večera v glavnem ponehala.
Jutri bo v začetku precej jasno z mrzlim jutrom. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.


Gorski svet
Danes se bo oblačnost trgala, vendar bodo nekateri vrhovi vsaj dopoldne še v oblakih. Še še najmanj oblačnosti bo na severozahodu. Pihal bo zmeren do močan severnik, ki bo popoldne počasi slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri bo v začetku pretežno jasno, pozneje pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nekatera pobočja bodo občasno lahko v oblakih. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 6. maj:
6.5.1957
Preko noči je dež ob močni ohladitvi prešel v sneg do nižin in do jutra je po nekaterih nižinah zapadlo preko 10 centimetrov snega; višje je bilo snega precej več. Največ, 80 centimetrov novega snega, je bilo izmerjeno pri Domu na Komni (1520 m). V Revenovšah nad Idrijo (1000 m) so beležili 58 centimetrov, na Paškem Kozjaku (1063 m) 52 centimetrov, na Dolah pri Litiji (697 m) 40 centimetrov, v Novi vasi na Blokah (722 m) 38 centimetrov, v Mislinji ob vznožju Pohorja (589 m) in v Šentjoštu nad Horjulom (620 m) 37 centimetrov, na Šmarni gori (665 m) 36 centimetrov, v Novem mestu 19 centimetrov, v Ljubljani, Celju in Šmartnem pri Slovenj Gradcu pa 13 centimetrov snega.

6.5.2003
Začelo se je prvo vroče obdobje v letu z največ vročimi dnevi. V Bizeljskem in Črnomlju se je čez dan segrelo do 32,0 stopinj C, v Celju do 31,5 stopinj C, v Ljubljani do 31,2 stopinj C, Slapu pri Vipavi do 29,5 stopinj C in Ratečah do 28,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Shkorpilovtsi | antelao