Torek, 11. avgust 2020, 20:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.5.2019

Vremenska napoved - 7. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 7. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 7. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.5.2019Popoldne bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo v zahodni Sloveniji, kjer bo možna tudi kakšna kaplja dežja. Ponekod bo zapihal veter južnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17 °C.
Jutri bo jasno, popoldne se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo. Zvečer bo na zahodnem delu države začelo rahlo deževati. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, na Goriškem in ob morju približno 8, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo dopoldne in sredi dneva bi oblačno s padavinami, deloma plohami ali nevihtami. Še bo pihal jugozahodnik, ponekod v višjih legah Primorske bo megleno. Popoldne se bo od zahoda nebo zjasnilo. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. maja 2019

Med soboto in nedeljo bo naše kraje prešla vremenska fronta, za njo se bo nad zahodno in delom srednje Evrope zgradilo območje visokega zračnega tlaka, zaradi hladnega zraka v višinah pa bo ozračje nestabilno.

V soboto bo oblačnost povečala, zlasti v popoldanskem času bodo že možne padavine, ki se bodo predvidoma pojavljale tudi v noči iz sobote na nedeljo. Od nedelje do četrtka bo spremenljivo vreme s popoldanskimi plohami. Za sredino maja bo razmeroma hladno, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo le do približno 15 °C .


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih zahodno od nas.
Jutri se bo od zahoda nebo pooblačilo, popoldne in zvečer bodo v krajih zahodno od nas že padavine. Pihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v gorah Notranjske in jugozahodnem delu Julijskih Alp zmerno do pretežno oblačno, ponekod je možna kakšna kaplja dežja. Drugje bo v začetku precej jasno, pozneje pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nekatera pobočja bodo občasno lahko v oblakih. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo delno jasno jasno, čez dan pa bo oblačnost od zahoda naraščala. Proti večeru bo v Posočju začelo deževati, nad 1800 m pa snežiti. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. maj:
7.5.1957
Zlasti Notranjsko in Kočevsko je po obilnem sneženju prekrivala debela snežna odeja. Na Rakitni (787 m) je zapadlo 54 centimetrov, v Novi vasi (722 m) na Blokah 52 centimetrov, v Kočevju (463 m) 41 centimetrov, v Šentjoštu nad Horjulom (620 m) 39 centimetrov in v Mislinji na Pohorju (589 m) 35 centimetrov snega.

7.5.2003
Po svežem jutru je Sonce čez dan v veliko krajih ogrelo zrak nad 30 stopinj C. V Metliki se je temperatura povzpela do 33,6 stopinj C, neobičajno vroče za mesec maj je bilo med drugim tudi na Bizeljskem (32,4 stopinj C), v Slovenskih Konjicah (31,9 stopinj C), v Kočevju (30,3 stopinj C) in v Ratečah (28,6 stopinj C). Na Kredarici je bil s 14,0 stopinj C podrt dotedanji majski rekord.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Monterrico | hike