Torek, 11. avgust 2020, 22:01
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.5.2019

Vremenska napoved - 8. maj 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > maj > 8. 5. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 8. maj 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.5.2019Popoldne bo oblačnost povečala, nekaj sonca bo le še na vzhodnem delu države. Proti večeru bo na zahodnem delu države začelo rahlo deževati. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 20 °C.
Preko noči se bo povsod nebo pooblačilo, padavine se bodo postopno razširile tudi nad osrednji in južni del države.
Jutri dopoldne in sredi dneva bo oblačno s padavinami, ponekod v višjih legah Primorske bo megleno. Dež bo popoldne oslabel, še pa bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Popoldne in zvečer se bo oblačnost trgala. Pihal bo jugozahodnik, popoldne bo na vzhodnem delu države zapihal severnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 17 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek zjutraj bo ponekod nastala megla ali pa nizka oblačnost, čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe. V soboto bo na zahodnem delu države pretežno oblačno, pojavljati se bodo začele rahle padavine. Na vzhodnem delu države pa bo deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. maja 2019

V nedeljo bo naše kraje prešla vremenska fronta, za njo se bo nad zahodno in delom srednje Evrope zgradilo območje visokega zračnega tlaka, nad vzhodnim Sredozemljem pa se bo zadrževalo ciklonsko območje. Nad naše kraje bo z okrepljenim severnim vetrom dotekal vlažen in hladen zrak. Proti koncu obdobja je možen nov prodor hladnega zraka.

V nedeljo bo oblačno s padavinami. Hladneje in vetrovno bo. Tudi v ponedeljek in torek bo še oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo z večjo verjetnostjo na vzhodnem delu države države. Pihal bo okrepljen severnik, na Primorskem burja. Tudi v nadaljevanju tedna bo še nestanovitno. Za sredino maja bo razmeroma hladno, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo le do približno 15 °C .


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas v glavnem oblačno, pojavljati se bodo začele rahle padavine. Vzhodno od nas bo še deloma jasno in suho. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri bo v začetku oblačno s padavinami, ob Jadranu in v krajih južno od nas tudi nevihtami. Popoldne in zvečer se bo od zahoda jasnilo.


Gorski svet
Danes bo oblačnost povečala. Dopoldne bo še nekaj jasnine zlasti v visokogorju in v vzhodnem delu, popoldne pa se bo povsod nebo pooblačilo. Gore bodo tudi pogosto v oblakih. V zahodnih Julijcih in v njihovem predgorju se bodo popoldne začele pojavljati manjše padavine. Meja sneženja bo na približno 2000 m. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami, meja sneženja bo na približno 1800 m. Popoldne bodo padavine oslabele, še pa se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte. Zjutraj bo še pihal zmeren jugozahodni veter, ki pa bo čez dan oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. maj:
8.5.1957
V veliko krajih je bilo jutro najhladnejše v mesecu maju po letu 1950, višjeležeče kraje je prekrivala snežna odeja. V Novi vas na Blokah so izmerili minus 13,6 stopinj C, v Kočevju je termometer pokazal minus 6,9, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 5,0 stopinj C, v Novem mestu minus 4,7 stopinj C ter v Bovcu minus 2,8 stopinj C.

8.5.2003
Tretji dan zelo zgodnjega vročinskega vala se je v nekaterih krajih ponovno ogrelo do približno 32 stopinj C. Na Bizeljskem so izmerili 33,0 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju 32,5 stopinj C, v Lendavi 32,0 stopinj C in v Celju 31,8 stopinj C. Vroče je bil tudi na Gorenjskem in Kočevskem, saj se je v Kočevju živo srebro ustavilo pri 31,0 stopinj C, v Preddvoru na Gorenjskem pa pri 30,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Fiumicino | waterfall bing