Nedelja, 22. september 2019, 06:35
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.06.2019

Vremenska napoved - 10. junij 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > junij > 10. 6. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 10. junij 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.6.2019Popoldne bo v glavnem jasno, na zahodnem delu države občasno zmerno oblačno, zlasti v gorskem svetu nastane kakšna vročinska nevihta. Pihal bo rahel veter vzhodne do južne smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 33°C.


Jutri bo v začetku pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo krajevne nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo jasno in vroče. Verjetnost za nevihte bo majhna.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. junija 2019

Nad srednjo Evropo ter Sredozemljem bo v petek in soboto šibko območje visokega zračnega tlaka. Do vključno sobote bo ozračje nad nami stabilno, od jugozahoda bo pritekal topel in suh zrak. Od nedelje naprej bo ozračje postalo nestabilno, od vzhoda bo pritekal hladnejši in bolj vlažen zrak.

V petek in soboto bo jasno in vroče. V soboto zvečer lahko že nastane kakšna vročinska nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature po nižinah od 32 do 35 °C. Od nedelje do srede bo več spremenljive oblačnosti, zlasti popoldne se poveča verjetnost za plohe in nevihte. Temperature po nižinah bodo od 25 do 30 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, popoldne bo v Alpah lahko nastala kakšna vročinska nevihta.
Jutri bo jasno, zlasti v krajih severno in zahodno od nas bodo popoldne vročinske nevihte.


Gorski svet
Danes dopoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki bo v glavnem nad našimi najvišjimi vrhovi. Sredi dneva in popoldne bo nastajala spremenljiva oblačnosti, vrhovi v visokogorju so lahko občasno v oblakih. Proti večeru lahko na območju gorskega sveta severne Slovenije nastane kakšna vročinska nevihta. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na 2500 pa približno 12 °C.

Jutri bo v začetku zmerno, čez dan pa spremenljivo oblačno s sončnimi obdobji. Zlasti sredi dneva in popoldne, v Julijskih Alpah pa lahko že dopoldne, bodo možne posamezne nevihte. Pihal bo rahel, v visokogorju tudi zmeren južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na 2500 pa približno 12 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. junij:
10.06.1974
Najkasnejše sneženje na uradni opazovalni meteorološki postaji pod 500 m nadmorske višine v zadnjih desetletjih (Nomenj v Bohinjski dolini). Ob nočni ohladitvi se je meja sneženja v veliko krajih spustila pod 1000 m, za krajši čas je snežilo tudi v Bohinjski dolini. V Ratečah so zjutraj izmerili 1 centimetrov, v Podolševi na Koroškem pa 15 centimetrov snega. Do jutra naslednjega dne je pri Domu na Komni zapadlo 25 centimetrov, na Krvavcu 15 centimetrov ter na Gorjušah v Bohinju 10 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sidi Wassay