Torek, 19. november 2019, 06:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.06.2019

Vremenska napoved - 15. junij 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > junij > 15. 6. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 15. junij 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.6.2019V začetku je v zahodnih in osrednjih krajih še možna kakšna kaplja dežja, popoldne pa bo v glavnem jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 34 °C.
Jutri bo dopoldne jasno, popoldne pa bodo v notranjosti Slovenije nastajale nevihte, lahko tudi kakšna močnejša. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem proti večeru burja. Jutranje temperature bodo od 13 do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo na Primorskem jasno, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Vročina bo v notranjosti nekoliko popustila.
V torek bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. V popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. junija 2019

V višinah bodo prevladovali šibki vetrovi zahodnih smeri, v spodnji plasti ozračja pa bo pihal rahel veter spremenljive smeri. Zaradi povišane vlage bo zračna masa nad nami nestabilna na dnevno pregrevanje.

Dnevi bodo sicer deloma sončni in topli s popoldanskimi temperaturami med 25 in 30 stopinj, vendar zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Vreme bo najbolj stabilno na obali.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno in vroče, občasno bo ponekod tudi nekoliko več oblačnosti.
Jutri bo v začetku jasno, sredi dneva in popoldne bodo v sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in na severnem delu države Hrvaške nastajale nevihte.


Gorski svet
Dopoldne bo še povečana oblačnost, pade lahko kakšna kaplja dežja. Popoldne bo deloma jasno, zlasti v visokogorju Julijcev bo občasno več oblačnosti, ni izključena tudi kakšna nevihta. Pihal bo rahel, občasno zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Jutri bo zjutraj in del dopoldneva še jasno, kasneje pa bo oblačnost povečala. Vrhovi bodo pogosto v oblakih. Sredi dneva in popoldne bodo pogoste plohe in nevihte. Pihal bo v glavnem šibak severovzhodnik, ki se ob nevihtah lahko okrepi. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. junij:
15.06.1939
Do jutra je v veliko krajih na zahodnem delu države, jugu in v osrednjem delu Slovenije padlo preko 100 milimetrov padavin v 48 urah. V Ambrusu v Suhi krajini so ga namerili 175 milimetrov, v Sodražici pri Ribnici 172 milimetrov, na Rakitni 146 milimetrov, v Kočevski Reki 126 milimetrov, v Lučinah v Polhograjskih dolomitih 124 milimetrov in v Ljubljani 121 milimetrov.

15.06.1986
V nekaterih krajih na Štajerskem so po nočnih nalivih zjutraj izmerili zelo veliko 24 urno količino padavin. V Ribnici na Pohorju je padlo 104 milimetrov padavin, v Lokovini pri Velenju 85 milimetrov, v Vojniku in Gradišču pri Slovenj Gradcu so namerili 79 milimetrov in v Celju 71 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Faial