Torek, 19. november 2019, 06:36
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.06.2019

Vremenska napoved - 16. junij 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > junij > 16. 6. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 16. junij 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.6.2019Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije bodo nastajale nevihte, nekatere lahko tudi močnejše. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem proti večeru burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 °C.
Jutri bo na Primorskem jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem približno 23, najvišje od 22 do 27, na Primorskem do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. V popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. junija 2019

Naši kraji bodo na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem severno od nas. V višinah bodo prevladovali šibki vetrovi zahodnih smeri, v spodnjih plasteh ozračja pa ob šibkem vzhodni veteru občasno dotekal nekoliko bolj vlažen zrak.

V četrtek in petek bo v glavnem jasno in vroče, verjetnost neviht bo majhna. Ob koncu tedna bo znova nekoliko bolj spremenljivo s temperaturami pod 30 stopinj, na začetku novega tedna pa bo znova jasno in vroče.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo jasno vreme, v sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in na severnem delu države Hrvaške bodo nastajale nevihte.
Jutri bo ob Jadranu jasno s šibko do zmerno burjo, drugje bo nestanovitno s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami.


Gorski svet
Dopoldne bo še povečana oblačnost, pade lahko kakšna kaplja dežja. Popoldne bo deloma jasno, zlasti v visokogorju Julijcev bo občasno več oblačnosti, ni izključena tudi kakšna nevihta. Pihal bo rahel, občasno zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Jutri bo zjutraj in del dopoldneva še jasno, kasneje pa bo oblačnost povečala. Vrhovi bodo pogosto v oblakih. Sredi dneva in popoldne bodo pogoste plohe in nevihte. Pihal bo v glavnem šibak severovzhodnik, ki se ob nevihtah lahko okrepi. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. junij:
16.06.1964
Na številnih meteoroloških postajah vzhodne Slovenije je bila izmerjena najvišja dnevna višina padavin v mesecu juniju od začetka meritev. V Sevnici je do 7. ure zjutraj padlo 132 milimetrov, na Vernici pod Uršljo goro 131 milimetrov, v Kostanjevici na Krki 122 milimetrov, v Svečini v Slovenskih goricah in na Lovrencu na Pohorju 106 milimetrov padavin.

16.06.2009
Noč s 15. na 16. mesec junij je bila v nekaterih krajih po nižinah zaradi vetra neobičajno topla; v Dobličah pri Črnomlju je bilo ob tretji uri zjutraj 26 stopinj C. Popoldne so severovzhodno in deloma severno Slovenijo močno prizadela neurja z nalivi, točo in močnim vetrom. Na samodejnih meteoroloških postajah Radenci in Murska Sobota so bili zabeleženi sunki vetra s hitrostjo do približno 100 km/h. V Veržeju so zjutraj naslednjega dne izmerili 57 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tazaghine