Torek, 19. november 2019, 06:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.06.2019

Vremenska napoved - 17. junij 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > junij > 17. 6. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 17. junij 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.6.2019Popoldne bo deloma jasno, ponekod občasno tudi pretežno oblačno. Ponekod se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma kot posamezne nevihte. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27, na Primorskem do 30 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 18, na Primorskem ob šibki burji do 23, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 30, na Goriškem do 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo deloma jasno, popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. junija 2019

V petek in soboto bo na vreme pri nas vplival šibak ciklon nad severno Italijo. V višinah bodo prevladovali šibki vetrovi zahodnih smeri, v spodnjih plasteh ozračja pa ob šibkem vzhodni veteru dotekal nekoliko bolj vlažen zrak. Od nedelje dalje pa se bo nad Alpami in Balkanom zadrževalo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo dotekal vse bolj topel zrak.

V petek in soboto bo bolj spremenljivo s plohami in nevihtami in temperaturami od 25 do 30 stopinj Celzija. V nedeljo in v začetku novega tedna pa bo znova jasno in vse bolj vroče.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob Jadranu jasno s šibko do zmerno burjo, drugje bo nestanovitno s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami.
Jutri bodo vzhodno od Slovenije krajevne padavine, tudi nevihte. Drugje bo v glavnem jasno, nekaj vročinskih neviht bo popoldne nastalo tudi v Alpah.


Gorski svet
Danes bo zjutraj in del dopoldneva zlasti v Julijcih deloma jasno, sredi dneva in popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo zjutraj in del dopoldneva zlasti v Julijcih deloma jasno, sredi dneva in popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. junij:
17.06.1983
V nekaterih krajih v zahodni Sloveniji je bilo jutro zelo hladno, nekatere višje lege je pobelila slana. Od uradnih meteoroloških postaj je bilo pod 1000 m najhladneje v Babnem Polju z minus 1,0 stopinj C; na Rakitni in v Novi vasi na Blokah je termometer pokazal 0,5 °, v Ratečah 0,8 stopinj C, v Čepovanu 2,0 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 3,8 stopinj C.

17.06.2010
Močno neurje s točo je približno 17. ure prizadelo širše območje Grosuplja. Toča je v nekaterih krajih dosegla velikost kokošjega jajca in povzročila veliko gmotno škodo. Na meteorološki postaji v Grosuplju so zabeležili preko 50 milimetrov padavin v 25 minutah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Brijuni