Sreda, 23. oktober 2019, 12:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
09.07.2019

Vremenska napoved - 9. julij 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > julij > 9. 7. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 9. julij 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.7.2019Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in posameznimi nevihtami, ki se bodo nadaljevale v večer. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24, na Primorskem približno 28 °C.
Preko noči bodo v začetku še padavine, ki bodo v drugi polovici noči slabele in do jutra v glavnem ponehale. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.
Jutri dopoldne se bo ranebo zjasnilo, čez dan bo v glavnem jasno. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 16, na Primorskem približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 23, na Primorskem do 26 °C.

Opozorilo: Danes popoldne, zvečer ter v prvi polovici noči na sredo so zlasti v jugozahodni Sloveniji možne močnejše nevihte s sunki vetra, nalivi in točo.
V četrtek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Razmeroma sveže bo. V petek bo ponovno bolj spremenljivo s plohami in popoldne tudi nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. julija 2019

Z zahodnimi do severozahodnimi višinskimi vetrovi bo proti območju Alp pritekal razmeroma hladen in občasno bolj vlažen zrak.

V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, v noči iz sobote na nedeljo pa nas bo prešla hladna fronta. V prihodnjem tednu kaže na deloma jasno vreme s kakšno ploho ali nevihto zlasti v popoldanskem času. Temperature se bodo gibale približno 25, na Primorskem pa bo še kakšno stopinjo več.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo bolj pogoste in izrazitejše na območju severnega Jadrana.
Jutri se bo od severa postopno jasnilo, zjutraj se bodo nevihte umaknile nad srednji Jadran. Zapihala bo rahla do zmerna, v Kvarnerju in pod Velebitom tudi močna burja.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, možne so tudi posamezne nevihte, ki bodo z večjo verjetnostjo v popoldanskem času. V sredogorju bo pihal veter vzhodnih smeri, v visokogorju pa zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo lahko na severnem delu države in vzhodu ter v jutranjem času. Pihal bo zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na 2500 pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. julij:
09.07.1969
Zelo sveže jutro, predvsem na Gorenjskem, kjer je bila v nekaterih krajih celo slana. V Ratečah je bila minimalna temperatura le 0,0 stopinj C, na Zgornjem Jezerskem se je ohladilo na 1,4 stopinj C, na Letališču Brnik na 1,7 stopinj C, v Rovtah nad Logatcem na 3,0 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu na 3,7 stopinj C. Na Kredarici (2514 m) je temperatura ves dan ostala pod lediščem.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sanana