Četrtek, 20. februar 2020, 13:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.8.2019

Vremenska napoved - 10. avgust 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > avgust > 10. 8. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 10. avgust 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.8.2019Popoldne bo jasno in vroče. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, zvečer pa bo na vzhodnem delu države zapihal severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 34 °C.
Jutri v prvem delu dneva bo v notranjosti Slovenije zmerno do pretežno oblačno, potem se bo nebo zjasnilo. Drugje bo precej jasno. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 17 do 22, čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 31, na Primorskem do 35 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo jasno in zelo vroče, zapihal bo jugozahodnik. V torek bo spremenljivo oblačno, popoldne in zvečer bodo nastajale posamezne plohe in nevihte. Osvežilo se bo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. avgusta 2019

V sredo bo nad zahodnim Sredozemljem in delom srednje Evrope nastal šibak anticiklon. V petek se nam bo približala hladna fronta. V soboto pričakujemo nastanek ciklona v severnem Sredozemlju. Vremenska fronta se bo ob koncu tedna zadrževala v bližini slovenskih krajev. V nadaljevanju je možnost za nov prodor hladnega zraka.

V sredo pričakujemo osvežitev in deloma jasno vreme, temperature bodo v glavnem med 23 in 30 °C. V četrtek bo pretežno jasno in brez padavin. Nekoliko se bo otoplilo. V petek in predvsem ob koncu tedna se bo povečala možnost za padavine in ohladitev.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno in vroče. Pozno popoldne in zvečer bodo na območju Karnijskih Alp ter na avstrijskem Koroškem posamezne nevihte.
Jutri bo precej jasno, le v sosednjih pokrajinah Avstrije bo v prvem delu dneva zmerno do pretežno oblačno.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, čez dan bo nastajala plitva kopasta oblačnost. V severnih gorstvih zvečer ni izključena kakšna nevihta. Pihal bo rahel veter v glavnem južne do jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na 2500 približno 15 °C.

Jutri bo v zahodnih Julijcih pretežno jasno, drugje bo v začetku več nizke oblačnosti iz katere lahko tudi rahlo rosi. Čez dan se bo oblačnost trgala, nastajala bo plitva kopasta oblačnost. Vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel veter v glavnem južne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 19, na 2500 približno 14 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. avgust:
10.8.1984
Zjutraj so po močnih nalivih v nekaterih krajih v Zasavju in na širšem novomeškem območju izmerili neobičajno veliko 24-urno oziroma 24 urno višino padavin. V Kočevskih Poljanah je padlo 95 milimetrov, v Novem mestu 92 milimetrov, na Kalu pri Krmelju 87 milimetrov in v Podkumu 75 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sinan