Torek, 14. julij 2020, 14:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.8.2019

Vremenska napoved - 12. avgust 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > avgust > 12. 8. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 12. avgust 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.8.2019Popoldne bo jasno, na zahodnem delu države bo naraščala koprenasta oblačnost. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 31 do 36 °C.
Zvečer v zahodni in severni Sloveniji ni izključena kakšna nevihta.
Jutri bo spremenljivo oblačno. Dopoldne bodo v severnih krajih že možne krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo popoldne in zvečer razširile nad večji del države ter se nadaljevale v noč na sredo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 21, na Primorskem do 23, čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 29 °C.

Opozorilo: Danes sredi dneva in popoldne bo v zlasti v osrednji in jugovzhodni Sloveniji velika toplotna obremenitev.
V sredo dopoldne bodo padavine postopno ponehale. Popoldne se bo jasnilo, možna bo kakšna ploha. Še bo vetrovno. V četrtek bo jasno, jutro bo sveže in ponekod megleno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. avgusta 2019

Nad našimi kraji bodo prevladovali zahodni višinski vetrovi, ki bodo občasno prinesli bolj ali manj izrazite vremenske motnje, prvo oslabljeno predvidoma v petek, naslednjo bolj izrazito pa v začetku prihodnjega tedna.

V petek bo v glavnem jasno, zjutraj bo na severnem delu države in vzhodu prehodno možna kakšna kaplja dežja. V soboto, nedeljo in ponedeljek kaže na v glavnem jasno vreme, krepil se bo jugozahodni veter. V ponedeljek se bo povečala verjetnost za popoldanske plohe in nevihte, krajevne padavine deloma nevihte pa bodo še z večjo verjetnostjo v torek in sredo.
Popoldanske temperature bodo v nedeljo predvidoma dosegle 30 °C., vremenska motnja v torek ali sredo pa bo prinesla obrat vetra na vzhodno smer in novo ohladitev.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno in zelo vroče. Popoldne se bo v krajih zahodno od nas nekoliko nebo pooblačilo. V Alpah bodo popoldne in zvečer nastale nevihte.
Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, ki se bodo najprej pojavljale v krajih severno in zahodno od nas, popoldne in zvečer pa tudi v krajih vzhodno in južno od nas. Vmes bodo tudi nevihte.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, popoldne se bo od zahoda zmerno nebo pooblačilo. Zvečer v zahodnih Julijcih ni izključena kakšna nevihta. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 24, na 2500 približno 15 °C.

Jutri bo v začetku dokaj jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Verjetnost za plohe in nevihte bo na severnem delu države znatna že dopoldne, drugje pa sredi dneva in popoldne. V sredogorju bo pihal veter vzhodnih smeri, v visokogorju pa južnih smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov približno 9 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. avgust:
12.8.2005
Po močnih nalivih od prejšnjega popoldneva dalje so zjutraj v nekaterih krajih v pasu od zahodnega Krasa do Logaškega izmerili izjemno veliko 24-urno višino padavin. V Opatjem selu južno od Nove Gorice so izmerili 206 milimetrov, na Lokvah je padlo 137 milimetrov, na Otlici 134 milimetrov in v Hotedršici ter Črnem Vrhu nad Idrijo 102 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Songon-Agban | forum