Četrtek, 20. februar 2020, 12:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.8.2019

Vremenska napoved - 16. avgust 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > avgust > 16. 8. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 16. avgust 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.8.2019Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo še nekaj ploh, možna je tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 25, na Primorskem do 28 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, občasno bo več visoke koprenaste oblačnosti. Popoldne bo zapihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, na Primorskem približno 17, čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 29 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo jasno in vroče. V ponedeljek popoldne ali zvečer na severnem delu države ni izključena kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. avgusta 2019

Naši kraji bodo v prihodnjem tednu na obrobju območja visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo oslabelo in se v četrtek ponovno okrepilo. V sredo nas bo prešla oslabljena hladna fronta. Ob koncu tedna je ponovno večja možnost za prodor hladnega zraka.

V torek bo še jasno in vroče, popoldne ali zvečer v gorskem svetu ni izključena kakšna nevihta. V sredo se bodo zlasti v notranjosti pojavljale plohe in nevihte. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Osvežilo se bo. Temperature bodo v glavnem med 25 in 30 °C. V četrtek kaže na v glavnem brez padavin vreme. Ob koncu tedna pa se verjetnost za padavine in ohladitev znova poveča.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo deloma jasno, v notranjosti Hrvaške bo še rahlo deževalo. V Alpah in vzhodno od Slovenije bodo nastajale posamezne plohe ali nevihte. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo jasno, v krajih severno od nas občasno tudi zmerno oblačno. Topleje bo.


Gorski svet
V začetku bo še pretežno oblačno, v Kamniško-Savinjskih Alpah, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju se bodo pojavljale rahle padavine. Dopoldne se bo oblačnost umikala, najkasneje se bo ranebo zjasnilo na vzhodnem delu države. Popoldne bo spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v megli. Nastalo bo še nekaj ploh in tudi kakšna nevihta. Dopoldne bo še pihal rahel do zmeren veter severnih smeri, ki bo popoldne oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 13, na višini 2500 metrov približno 5 °C.

Jutri bo deloma jasno, občasno bo več visoke koprenaste oblačnosti. Popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, vendar bo ostalo suho. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na 2500 pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. avgust:
16.8.1974
Dan se je v nekaterih krajih začel z zelo toplim jutrom, čez dan je bilo vroče. V Vedrijanu v Goriških Brdih se ni ohladilo pod 23,0 stopinj C, v Portorožu (Beli Križ) je bila minimalna temperatura 21,8 stopinj C, v Podgradju v Slovenskih goricah 21,6 stopinj C, na Zgornjih Poljanah na Notranjskem (1030 m) 21,0 stopinj C ter na Planini pri Sevnici 20,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Aasfontein