Četrtek, 20. februar 2020, 11:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.8.2019

Vremenska napoved - 5. avgust 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 5. avgust 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.8.2019Popoldne bo v glavnem jasno z občasno zmerno oblačnostjo, v hribih severne Slovenije ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, pozno popoldne in zvečer lahko zlasti v severni polovici države nastane nekaj neviht. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Goriškem in ob morju približno 19, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 31 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo večinoma jasno vreme. Na zahodnem delu države se bo oblačnost popoldne povečala, možna bo kakšna ploha ali nevihta. Pihati bo začel jugozahodnik. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. avgusta 2019
V petek se bo nad nami iznad Afrike okrepil anticiklon in predvidoma vztrajal ves konec tedna. Od ponedeljka naprej pa kaže, da bodo atlantske vremenske motnje ponovno potovale bliže našim krajem.

Od petka do nedelje kaže na jasno in postopno ponovno bolj vroče vreme, v prvi polovici novega tedna pa bo vreme predvidoma ponovno bolj nestanovitno.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo dokaj jasno, v krajih severno od nas občasno tudi zmerno oblačno. V Alpah bodo možne nevihte.
Jutri Jutri bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih severno od nas. Popoldne in zvečer bodo na območju Alp nastale nevihte.


Gorski svet
Danes bo deloma jasno z občasno povečano srednjo in visoko oblačnostjo. Popoldne je na severnem delu države možna kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih smeri. Na 1500 m bo temperatura približno 16, na 2500 približno 8 °C.

Jutri bo v začetku jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nastala kopasta oblačnost, nekateri vrhovi bodo lahko občasno v megli. Pozno popoldne in zvečer bodo v hribih severne Slovenije možne nevihte. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih smeri. Na 1500 m bo temperatura približno 18, na 2500 približno 11 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. avgust:
5.8.1987
Zjutraj so na večini meteoroloških postaj izmerili zelo veliko, v veliko krajih celo rekordno 24 urno višino padavin v mesecu avgustu. Največ padavin, 353 milimetrov, so namerili v Plužni pri Bovcu, v Lepeni pri Bovcu je padlo 285 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 145 milimetrov, v Novi vasi na Blokah 129 milimetrov, v Poljčanah v Dravinjskih goricah 116 milimetrov in v Celju 103 milimetrov. Pluviograf (zapisovalnik padavin) v Bovcu je zabeležil 275 milimetrov padavin v 6 urah!

5.8.2006
Na Kredarici so zjutraj izmerili 10 centimetrov snega, kar je največ v prvi dekadi meseca avgusta od začetka meritev leta 1955 dalje.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Gyeongju