Četrtek, 20. februar 2020, 12:49
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.8.2019

Vremenska napoved - 6. avgust 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 6. avgust 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.8.2019Danes bo v glavnem jasno, popoldne in zvečer bodo zlasti v severni polovici države krajevne plohe in nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 °C.
Jutri bo jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Nekaj več oblačnosti bo v severozahodni Sloveniji, kjer bo popoldne ali zvečer možna kakšna ploha ali nevihta. Pihati bo začel jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 19, ob morju 21, čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 34 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. V petek bo v glavnem jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. avgusta 2019

Naši kraji bodo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma v sredo prehodno oslabelo. Takrat nas bo hitro prešla hladna fronta. Pred njo bo z jugozahodnim vetrom pritekal zelo topel in suh zrak.

Od sobote do torka bo jasno in vroče, najbolj vroče bo predvidoma v ponedeljek in torek, ko bodo po nižinah najvišje dnevne temperature približno 35 °C. V sredo bo prehodno več spremenljive oblačnosti in nekaj neviht, za četrtek pa znova kaže na dokaj jasno vreme z najvišjimi temperaturami pod 30 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih severno od nas. Na območju Alp bodo plohe in nevihte.
Jutri bo v krajih severno in zahodno od nas spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Drugje bo v glavnem jasno. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bo nastala kopasta oblačnost, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne in zvečer bodo posamezne nevihte. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na 2500 približno 12 °C.

Jutri bo jasno s povečano koprenasto oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bo več oblačnosti na območju zahodnih Julijcev, kjer proti večeru lahko nastane kakšna nevihta. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na 2500 približno 12 °C.

Vremenski pojavi na dan 6. avgust:
6.8.1987
Dan se je v zahodnem delu Slovenije začel z zelo svežim jutrom, v nekaterih krajih v višjih legah se je pojavila celo slana. Na Kredarici (2514 m) so izmerili le minus 4,8 stopinj C, v Babnem Polju -0,5 stopinj C, v Ratečah 1,2 stopinj C, v Ilirski Bistrici 3,3 stopinj C, v Godnjah na Krasu 4,9 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 5,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | La Rinconada