Četrtek, 20. februar 2020, 13:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.8.2019

Vremenska napoved - 8. avgust 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 8. avgust 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.8.2019Popoldne bo pretežno oblačno, le na jugovzhodu v začetku še deloma jasno. Nastajale bodo krajevne padavine, vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 27, na Primorskem približno 29 °C.
Preko noči bo dež povsod ponehal, do jutra se bo delno ranebo zjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla.
Jutri bo v glavnem jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 18, ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 32 °C.

Opozorilo: V južni Sloveniji lahko popoldne in zvečer nastanejo krajevno močne nevihte.
V soboto bo jasno in vroče.
V nedeljo bo dokaj jasno, nekoliko več oblačnosti bo v prvem delu dneva v severni in osrednji Sloveniji. Prehodno bo zapihal veter vzhodnih smeri.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. avgusta 2019

Vremenske motnje iznad Atlantika bodo občasno dosegale tudi območje Alp.

V ponedeljek bo pri nas še jasno in zelo vroče. Od torka naprej se bo osvežilo, verjetnost za občasne krajevne padavine se bo povečala. V nadaljevanju tedna hujše vročine ne pričakujemo. Do 30 stopinj se bo segrelo le še na Primorskem, v notranjosti pa bodo popoldanske temperature v glavnem med 25 in 28 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob severnem delu Jadrana večji del dneva še dokaj jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.
Jutri bo v glavnem jasno, zjutraj bo po nižinah nekaj megle ali nizke oblačnosti.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, vrhovi bodo pogosto v oblakih. Pojavljale se bodo plohe in nevihte, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodnih in južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na 2500 približno 9 °C.

Jutri bo deloma jasno, razvijala se bo dokaj plitka kopasta oblačnost. Veter bo šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na 2500 približno 12 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. avgust:
8.8.1926
Obilno deževje v večjem delu države je povzročilo hude poplave. Do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo preko 100 milimetrov padavin v zadnjih 48 urah. Največ, 236 milimetrov, so jih zabeležili na meteorološki postaji Hrib v Loškem potoku, v Kranjski Gori je padlo 142 milimetrov, v Zgornjih Lokah pri Blagovici 141 milimetrov, v Škofji Loki 131 milimetrov in v Gradišču (sedaj Sveta Trojica) v Slovenskih goricah 126 milimetrov padavin.

8.8.2008
V popoldanskih nevihtah je v nekaterih krajih na območju Ljubljane in Ilirske Bistrice padala za jajce ali celo jabolko debela toča, ki je povzročila veliko gmotno škodo. Ob prehodu hladne fronte je sredi naslednje noči ob morju zapihal zelo močan veter s sunki nad 30 m/s; na Letališču Portorož so izmerili 36 m/s, v Kopru pa 30 m/s.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Oryukdo