Nedelja, 26. januar 2020, 16:59
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.9.2019

Vremenska napoved - 8. september 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 8. september 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.9.2019Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine, deloma plohe in nevihte, se bodo na zahodnem delu države pojavljale vse pogosteje, pozno popoldne in preko noči se bodo prek osrednjih krajev pomikale proti vzhodu. Vmes bodo tudi močnejše nevihte z nalivi. Ob morju se bo krepil jugo, ki bo proti večeru ponehal. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 21, ob morju do 24 °C.
Jutri dopoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo popoldne od zahoda ponehale, hkrati pa se bo jasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 13, ob morju 15, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22 °C.

Opozorilo: Pozno popoldne bodo ob prehodu nevihtne linije ob morju prehodno možni okrepljeni sunki severozahodnega vetra.
V torek bo jasno. Jutro bo sveže in ponekod po nižinah megleno.
V sredo bo v glavnem oblačno z občasnimi padavinami, le na severovzhodu bo v glavnem suho. Na Primorskem bo pihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. septembra 2019

V četrtek se bo od zahoda nad srednjo Evropo in severozahodni Balkan razširilo območje visokega zračnega tlaka. V soboto se bo od severozahoda nad srednjo Evropo vdirala višinska dolina s hladno fronto, ki bo prinašala precej hladnejšo zračno maso. Ta bo predvidoma prodirala proti jugu nekoliko vzhodneje od slovenskih krajev, vendar tudi pri nas se bo ohladilo.

V četrtek bo v začetku pretežno oblačno, vendar v glavnem brez padavin. Čez dan se bo nebo zjasnilo. V petek in soboto bo v glavnem stabilno in toplejše vreme. V nedeljo se bo ohladilo, prehodno bo možen rahel dež. V začetku tedna bo jasno in sveže.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bodo padavine od zahoda krepile, vmes bodo tudi nevihte. Vzhodno od Slovenije bo do večera še v glavnem brez padavin. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo, ki bo zvečer ponehal.
Jutri bo spremenljivo s pogostimi krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami, ki bodo popoldne od zahoda ponehale, jasnilo se bo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Večino dneva ne bo omembe vrednih padavin v vzhodnih Karavankah in na Pohorju, drugje bodo občasne padavine, popoldne tudi nevihte in nalivi. Snežna meja bo na približno 2500 m. Pihal bo v začetku šibak veter južnih smeri, ki se bo čez dan krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo v začetku spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Pogoste bodo krajevne plohe, ki se bodo popoldne postopno ponehale pojavljati in takrat se bo tudi jasnilo. Meja sneženja bo med 1900 in 2100 m. Dopoldne bo pihal zmeren jugozahodni do zahodnik, ki bo čez dan nekoliko oslabel in se popoldne obračal v severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. september:
8.9.1958
Dnevni temperaturni hod je bil v veliko krajih izjemno velik - dan se je začel s hladnim jutrom, popoldne pa je bilo vroče. V Kočevju se je ogrelo z jutranjih 2,5 stopinj C na vročih 30,0 stopinj C popoldne, v Celju s 3,8 stopinj C na 29,4 stopinj C, v Črnomlju s 7,3 stopinj C na 33,4 stopinj C, na Bizeljskem s 7,2 stopinj C na 31,7 stopinj C in v Ljubljani s 7,7 stopinj C na 29,3 stopinj C.

8.9.1973
Ponovno neobičajno vroč dan na Primorskem z rekordno visoko septembrsko temperaturo na nekaterih meteoroloških postajah. V Braniku na Vipavskem se je temperatura povzpela do 34,2 stopinj C, v Tolminu, Biljah pri Novi Gorici in Vipolžah v Goriških brdih s 34,0 stopinj C ni bilo dosti manj vroče, v Ajdovščini pa so izmerili 33,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Modo