Četrtek, 20. februar 2020, 11:54
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.9.2019

Vremenska napoved - 9. september 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 9. september 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.9.2019Popoldne bodo krajevne padavine ponehale, od zahoda se bo ranebo zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 °C.
Jutri bo jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah v notranjosti Slovenije megla. Zvečer bo na Primorskem zapihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, ob morju približno 14, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Primorskem do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v notranjosti nastala nizka oblačnost, ki se bo popoldne trgala. Bolj jasno bo na zahodnem delu države. Na Primorskem bo pihala rahla burja. V četrtek bo pretežno jasno in topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. septembra 2019

Od petka do naslednjega torka bodo naši kraji pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka, ki se bo nahajalo nad večjim delom Evrope. Anticiklon bo predvidoma v torek oslabel, sredi prihodnjega tedna obstaja možnost prodora hladnega zraka in nastanka ciklona v Sredozemlju.

Od petka do prihodnjega torka bomo pod vplivom v glavnem suhih vzhodnih višinskih vetrov. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Prevladovalo bojasno, nekoliko več oblačnosti lahko v notranjosti nastane le v soboto in v nedeljo. Najvišje temperature bodo po nižinah v glavnem med 25 in 28 °C, še nekoliko topleje bo na Primorskem. Padavin v tem obdobju ne pričakujemo, verjetnost za dež se nekoliko poveča sredi prihodnjega tedna.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo od zahoda jasnilo, krajevne plohe in posamezne nevihte se bodo umikale proti vzhodu.

Jutri bo jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.


Gorski svet
Danes bo v začetku spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Še bodo krajevne plohe, ki bodo popoldne ponehale in hkrati se bo tudi jasnilo. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2000 m. Sredi dneva bo zapihal šibak do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo precej jasno, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Pihal bo v glavnem šibak, v visokogorju pa lahko tudi zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. september:
9.9.1963
Zjutraj so na nekaterih meteoroloških postajah jugovzhodne Slovenije izmerili zelo veliko dvodnevno (48-urno) višino padavin. Na Planini pod Mirno goro je padlo 167 milimetrov, v Gorenjcih na skrajnem jugovzhodu 157 milimetrov, na Travi nad dolino Kolpe 153 milimetrov, v Črnomlju 147 milimetrov ter v Predgradu in Cerovcu 145 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Is of Skye