Torek, 14. julij 2020, 15:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.1.2020

Vremenska napoved - 12. januar 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > januar > 12. 1. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 12. januar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.1.2020Danes bo precej jasno, na Primorskem bo še pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do približno 13 °C.
Jutri bo precej jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Zvečer se bo na Primorskem in Notranjskem nebo pooblačilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -2, ob morju malo nad 0, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo na Primorskem in Notranjskem, občasno pa tudi ponekod v osrednjem delu Slovenije, zmerno do pretežno oblačno, drugje v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. januarja

Nad osrednjo in vzhodno Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte se bodo pomikale čez Evropo proti vzhodu severno od Alp in ne bodo bistveno vplivale na vreme pri nas.

V četrtek in petek se bo nadaljevalo suho in v glavnem jasno vreme. Po kotlinah in nižinah bo nekaj megle in nizke oblačnosti. Ob koncu tedna bo bolj oblačno, obstaja tudi možnost za nekaj padavin, na začetku prihodnjega tedna pa bo ponovno v glavnem jasno.


Sosednje pokrajine
Pretežno jasno bo, v prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Ob severnem delu Jadrana bo danes še pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, ponekod v sredogorju osrednje in jugovzhodne Slovenije pa se bo v prvem delu dneva do nadmorske višine približno 1300 m zadrževala nizka oblačnost. Pihal bo rahel veter v glavnem severovzhodne smeri. Temperatura bo precej izenačena, sredi dneva bo med 1000 in 2500 metri od 1 do 3 °C.

Jutri bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo. Popoldne bo začel pihati šibek jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na 2500 pa približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. januar:
12.1.1976
V višinah je pihal močan in topel zahodni do severozahodni veter, ki je v nekaterih krajih kot fen segel v nižine in doline ter pognal temperaturo k višku - v nekaterih krajih na severnem delu države in severovzhodu je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev. Na Mestnem Vrhu pri Ptuju se je ogrelo do 17,1 stopinj C, v Velenju do 17,0 stopinj C, na Pragerskem do 16,8 stopinj C, v Ravnah na Koroškem in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu do 15,5 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem do 13,7 stopinj C.

12.1.1987
Zlasti v vzhodnem delu Slovenije so zjutraj namerili neobičajno veliko višino novega snega. Na Strojni na Koroškem je v enem dnevu zapadlo 59 centimetrov, v Radljah ob Dravi 43 centimetrov, v Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici 33 centimetrov, na Žusmu 32 centimetrov, v Veržeju 31 centimetrov in v Gornji Radgoni 30 centimetrov snega.

12.1.2007
V višinah je pihal orkanski severozahodnik, ki je v Ljubljansko kotlino segel kot karavanški fen. V Ljubljani je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev na sedanji lokaciji leta 1948 - ogrelo se je do 15,8 stopinj C. Tudi v nekaterih krajih drugje je bilo za mesec januar neobičajno toplo; v Metliki se je živo srebro povzpelo do 18,0 stopinj C, v Preddvoru in na Letališču Brnik do 15,1 stopinj C in v Bohinjski Češnjici do 15,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Astoria OR | webcams bing