Nedelja, 9. avgust 2020, 10:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.2.2020

Vremenska napoved - 11. februar 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 11. februar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.2.2020Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti v vzhodni Sloveniji še pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. V južni polovici države bo še pihal zahodnik, na Štajerskem in v Pomurju pa severozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16 °C.
Jutri bo jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, popoldne lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. Zlasti v Vipavski dolini bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 1, na Primorskem približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem do 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. V noči iz četrtka na petek se bo prehodno nebo pooblačilo, ponekod bodo kratkotrajne padavine, v petek pa bo ponovno v glavnem jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. februarja

V noči iz četrtka na petek nas bo prešla vremenska fronta, potem pa se bo nad srednjo Evropo in Alpami zgradilo območje visokega zračnega tlaka. V nedeljo bo začelo slabeti, nad nami bo zapihal jugozahodnik. Prehod naslednje vremenske fronte pričakujemo v torek.

V noči iz četrtka na petek bo prehodno rahlo deževalo, v petek in soboto pa bo večinoma jasno vreme. V nedeljo se bo nebo pooblačilo in v začetku tedna se bo verjetnost za padavine povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih severno od nas še precej oblačno s občasnimi padavinami, drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo veter zahodnih smeri.
Jutri bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih severno od nas.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno in ponekod megleno. Občasno bodo manjše, krajevne padavine. Meja sneženja bo na približno 1300 m. Pihal bo zmeren veter zahodnih smeri, na Pohorju v prvem delu dneva močan severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, popoldne lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. Meja sneženja bo na približno 800 m. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. februar:
11.2.1986
Zjutraj so na nekaterih meteoroloških postajah, zlasti v severovzhodni Sloveniji, izmerili najvišjo februarsko snežno odejo od začetka meritev. V Ribnici na Pohorju je snežna odeja merila 150 centimetrov, v Podlipju na Kozjaku je sneg segal 132 centimetrov visoko, v Radljah ob Dravi so ga namerili 110 centimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju 86 centimetrov, v Oplotnici ob vznožju Pohorja 75 centimetrov, v Kančevcih na Goričkem 69 centimetrov, v Veržeju 66 centimetrov in v Murski Soboti 61 centimetrov.

11.2.1989
Nad jugovzhodno Evropo je bilo jedro obsežnega in izrazitega anticiklona, pri nas je zračni tlak, preračunan na morski nivo, znašal približno 1040 hPa. V vzhodnem delu Slovenije je bila najvišja vrednost 1043 hPa, v Ljubljani 1042 hPa, v Novi Gorici 1040 hPa in v Portorožu 1039 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Seongmodo | hike