Nedelja, 9. avgust 2020, 10:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.2.2020

Vremenska napoved - 12. februar 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 12. februar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.2.2020Popoldne bo jasno, nastala bo lahko kakšna manjša kratkotrajna ploha. V Prekmurju in ponekod na Štajerskem bo zapihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13, na Primorskem do 15 °C.
Jutri bo jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, popoldne pa bo nekaj nizke oblačnosti zlasti na Notranjskem in deloma v osrednjem delu Slovenije. Sredi dneva in popoldne bo zapihal južni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 0, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13, na Primorskem do 15 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek se bo prehodno nebo pooblačilo. Jugozahodni veter se bo okrepil in do jutra ponehal. Ponekod bo prehodno deževalo. V petek in soboto čez dan bo jasno vreme, v petek bo pihal severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. februarja
V nedeljo bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo začelo slabeti, nad nami bo zapihal jugozahodnik. Prehod naslednje vremenske fronte pričakujemo v torek. Za njo se bo nekoliko ohladilo, območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji pa se bo obnovilo.

V nedeljo se bo zlasti na zahodnem delu države nebo pooblačilo, drugje bo v glavnem jasno. V ponedeljek se bo okrepil jugozahodni veter. Na severovzhodu bo še jasno, drugje oblačno z rahlim dežjem na zahodnem delu države. V torek bodo prehodno padavine, potem bo ponovno suho vreme in zlasti jutra bodo hladnejša.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih severno od nas. Nastale bodo posamezne kratkotrajne plohe.

Jutri bo v glavnem jasno, popoldne se bo v Istri, Kvarnerju in v Gorskem Kotarju nekoliko nebo pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, popoldne lahko nastane kakšna kratkotrajna snežna ploha. Pihal bo v glavnem šibak severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Jutri bo v začetku precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, popoldne pa se bo začelo oblačiti najprej v sredogorju jugozahodnega dela slovenskih gora in hribov. Krepil se bo jugozahodni veter, ki bo popoldne predvsem v visokogorju že močan. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa zjutraj približno -9, sredi dneva približno -5 °C, popoldne pa se bo še nekoliko segrelo.

Vremenski pojavi na dan 12. februar:
12.2.1998
V severovzhodni Sloveniji je bilo popoldne za mesec februar izjemno toplo, v nekaterih krajih celo najtoplejše od začetka meritev. V Gornji Radgoni se je živo srebro povzpelo do pomladanskih 23,0 stopinj C, v Murski Soboti so izmerili 21,7 stopinj C, v Velikih Dolencih na severovzhodu Goričkega 21,6 stopinj C, v Mariboru 21,3 stopinj C in v Jeruzalemu v Slovenskih goricah 20,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tandjungpan. | hike