Torek, 11. avgust 2020, 21:23
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.7.2020

Vremenska napoved - 13. julij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > julij > 13. 7. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 13. julij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.7.2020Popoldne bo jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Ponekod v notranjosti bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 25, na Goriškem in ob morju do 27 °C.
Jutri bo v prvem delu dneva pretežno jasno, potem pa v notranjosti delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri, rahla burja na Primorskem bo ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature 7 do 12, na Primorskem do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26, na Primorskem do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte, z večjo verjetnostjo v severozahodni Sloveniji. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Na Primorskem bo popoldne zapihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. julija

Od petka do srede bomo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, v višinah bodo prevladovali severozahodni vetrovi, s katerimi bo pritekal postopno toplejši zrak.

Do petka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala burja. Od sobote do srede bo večinoma jasno vreme. Postopno bo topleje, od ponedeljka naprej bodo najvišje dnevne temperature približno 30 °C.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo v glavnem jasno, več spremenljive oblačnosti bo v Alpah. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v prvem delu dneva pretežno jasno, le v Julijcih ponekod megleno. Sredi dneva in popoldne bo več kopaste oblačnosti, nekatera pobočja in vrhovi bodo v oblakih. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 11, na višini 2500 metrov približno 4°C.

Jutri bo zjutraj pretežno jasno, pozneje pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nekatera pobočja in vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov približno 5°C.

Vremenski pojavi na dan 13. julij:
13.7.1978
Toča je v popoldanskih nevihtah napravila ogromno škode v pasu od Tržiča in Radovljice več kot Preddvora in Cerkelj do vzhodnega roba Ljubljane. V Cerkljah je dosegla velikost oreha, v Depali vasi je poleg toče ogromno škodo napravil viharen veter, v Preddvoru pa je toča razbijala celo opeko in okensko steklo.

13.7.1984
Zelo toplo jutro na obali in v nekaterih krajih v vzpetem svetu. Najnižja jutranja temperatura je bila 23,2 stopinj C na Belem Križu v Portorožu, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 22,0 stopinj C, na Miklavškem hribu nad Celjem in na Zgornjih Poljanah (1030 m) na Notranjskem 21,0 stopinj C in na Mestnem Vrhu pri Ptuju 20,7 stopinj C.

13.7.2008
V popoldanskih urah je močno neurje z orkanskimi sunki vetra in točo opustošilo predele od osrednjega dela Ljubljanske kotline do Prekmurja; še posebej obsežen vetrolom je bil na območju Črnivca in Gornjega Grada.

13.7.2010
Izjemno močan naliv je v popoldanskem času povzročil poplave v Murski Soboti. Na meteorološki postaji v Rakičanu je padlo 53 milimetrov padavin v eni uri.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Begha | razgled