Petek, 12. avgust 2022, 17:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.6.2021

Vremenska napoved - 16. junij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > junij > 16. 6. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 16. junij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.6.2021Popoldne bo v glavnem jasno, v goratem svetu je možna kakšna kratkotrajna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 31 °C.
Jutri bo precej jasno. Popoldne v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije ni izključena kakšna kratkotrajna nevihta. Jutranje temperature bodo od 10 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo jasno in vroče. Popoldanske nevihte bodo malo verjetne.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. junija

V nedeljo in v ponedeljek se bo nad našimi kraji zadrževal zelo topel zrak, potem pa bo od zahoda k nam začel pritekali nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

V nedeljo in v ponedeljek bo jasno in vroče, v ponedeljek popoldne se bo možnost vročinskih neviht že nekoliko povečala. V torek in v sredo bo vročina nekoliko popustila, zlasti v višjih predelih bodo možne krajevne nevihte. V četrtek in petek kaže na nestanovitno vreme z občasnimi padavinami.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, v goratem svetu Furlanije in avstrijske Koroške bo popoldne možna kakšna vročinska nevihta.
Jutri bo precej jasno, v Alpah bo popoldne možna kakšna vročinska nevihta.


Gorski svet
bo v glavnem jasno. Sredi dneva in popoldne bo nastajala kopasta oblačnost, možna je kakšna kratkotrajna nevihta. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri bo dopoldne pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa ni izključen nastanek kakšne kratkotrajne nevihte. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. junij:
16.6.1964
Na številnih meteoroloških postajah vzhodne Slovenije je bila izmerjena najvišja dnevna višina padavin v mesecu juniju od začetka meritev. V Sevnici je do 7. ure zjutraj padlo 132 milimetrov, na Vernici pod Uršljo goro 131 milimetrov, v Kostanjevici na Krki 122 milimetrov, v Svečini v Slovenskih goricah in na Lovrencu na Pohorju 106 milimetrov padavin.

16.6.2009
Noč s 15. na 16. mesec junij je bila v nekaterih krajih po nižinah zaradi vetra neobičajno topla; v Dobličah pri Črnomlju je bilo ob tretji uri zjutraj 26 stopinj C. Popoldne so severovzhodno in deloma severno Slovenijo močno prizadela neurja z nalivi, točo in močnim vetrom. Na samodejnih meteoroloških postajah Radenci in Murska Sobota so bili zabeleženi sunki vetra s hitrostjo do približno 100 km/h. V Veržeju so zjutraj naslednjega dne izmerili 57 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ameland | abc hiker