Petek, 12. avgust 2022, 17:10
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.6.2021

Vremenska napoved - 2. junij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > junij > 2. 6. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 2. junij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.6.2021Popoldne bo jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Temperature bodo od 21 do 25 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne bo zlasti v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije nastala kakšna ploha ali nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 11, ob morju približno 13, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo deloma jasno. Predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Najmanj verjetne bodo ob morju in v vzhodni Sloveniji. Še nekoliko topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. junija

V začetku bomo v plitvem ciklonskem območju, od sredine tedna pa bo od zahoda proti Alpam segalo šibko območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, zlasti plohami in nevihtami. Od torka do petka bo verjetnost za padavine manjša, vendar se bodo še vedno lahko pojavljale popoldanske krajevne plohe ali nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature po nižinah do 25 stopinj Celzija.Sosednje pokrajine
Dokaj jasno bo in postopno nekoliko topleje. Popoldne bodo na območju Karnijskih Alp posamezne plohe ali nevihte.


Gorski svet
Danes zjutraj bo precej jasno, potem bo nastajala kopasta oblačnost. Zlasti na območju Julijcev in Snežnika bo popoldne možna kakšna ploha. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri zjutraj bo precej jasno, potem bo nastajala kopasta oblačnost. Popoldne bodo nastale krajevne plohe ali nevihte. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. junij:
2.6.1956
Po neobičajno obilenem deževju so zjutraj na Štajerskem izmerili izjemno veliko, v nekaterih krajih rekordno 24-urno višino padavin. V Podolševi je padlo 145 milimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 141 milimetrov, v Motniku pod Menino planino 126 milimetrov, v Dolah pri Litiji 112 milimetrov in v Ljubnem ob Savinji 100 milimetrov padavin.

2.6.1977
Jutro je bilo med najhladnejšimi v mesecu juniju od leta 1950 dalje, v veliko krajih je bila slana. V Ambrusu na Dolenjskem se je ohladilo na minus 1,4 stopinj C, na Planini pod Golico je termometer pokazal minus 1,0 stopinj C, na Lipah na Ljubljanskem barju in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu -0,9 stopinj C, na Letališču Brnik -0,8 stopinj C ter v Murski Soboti -0,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | San Antonio Oeste | oglasi