Petek, 12. avgust 2022, 18:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.6.2021

Vremenska napoved - 25. junij 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > junij > 25. 6. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 25. junij 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.6.2021Popoldne bo v glavnem še jasno. Več spremenljive oblačnosti bo v severni in severovzhodni Sloveniji, kjer se bodo začele pojavljati krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v večer. Zlasti na severovzhodu lahko nastane tudi kakšna močnejša nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 33 °C.
V drugi polovici noči se bo ozračje umirilo.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, prehodno bo zapihala rahla burja. Drugje bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo jasnilo. Zlasti v hribih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 14 do 19, v alpskih dolinah približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 30°C.

Opozorilo: Danes popoldne in zvečer bodo lahko zlasti na severovzhodu Slovenije nastala krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo.
V nedeljo bo dokaj jasno, verjetnost popoldanskih neviht bo majhna.
V ponedeljek bo precej jasno in vroče.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. junija do 4. julija

V torek in sredo se bo nad našimi kraji zadrževal zelo topel in suh zrak. V četrtek bo na vreme pri nas najverjetneje že vplivala vremenska fronta. Vremenska motnja se bo blizu slovenskih krajev predvidoma zadrževala tudi ob koncu tedna.

V torek in sredo bo pretežno jasno in vroče. Najvišja temperatura zraka po nižinah bo blizu 35 °C. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek kaže, da bo vročina že pričela popuščati, popoldne so možne krajevne nevihte. Ob koncu tedna kaže na bolj nestanovitno vreme s popoldanskimi krajevnimi padavinami. Najvišja temperatura zraka bo po nižinah med 25 in 30 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih severno in zahodno od nas nekoliko več neviht, drugje pa bo še jasno in vroče.
Jutri bo v glavnem jasno, zlasti v Alpah bo nastalo nekaj ploh ali neviht.


Gorski svet
Danes bo delno jasno, nastajala bo spremenljiva kopasta oblačnost in vrhovi bodo občasno v oblačnosti. Zlasti popoldne in zvečer bodo v severnih gorstvih nastajale krajevne nevihte. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Ob nevihtah pa okrepljen veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, vrhovi bodo pogosto v oblačnosti. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihali bodo šibki krajevni vetrovi spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. junij:
25.6.2002
Po prehodu hladne fronte s krajevno močnimi padavinami je bila temperatura ob v glavnem oblačnem vremenu ob tretji uri popoldne bistveno nižja kot dan prej. V Celju je bilo le 15,8 stopinj C (dan prej še 32,8 stopinj C), v Novem mestu 16,6 stopinj C (33,4 stopinj C), v Ljubljani 18,2 stopinj C (33,4 stopinj C), v Murski Soboti 19,0 stopinj C (31,2 stopinj C) in v Biljah pri Novi Gorici 21,9 stopinj C (33,9 stopinj C).

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Helgoland | abc hiker